Direkte umusikalsk om barnefattigdom og lederlønninger

Frank Andreassen hadde forventet at det rødgrønne flertallet i Fredrikstad kom lenger i holde barnetrygd utenfor inntekten når sosialhjelp beregnes. – I kun to måneder neste år kan en ettbarnsfamilie hente ut en tusenlapp ekstra, skriver han.

Frank Andreassen hadde forventet at det rødgrønne flertallet i Fredrikstad kom lenger i holde barnetrygd utenfor inntekten når sosialhjelp beregnes. – I kun to måneder neste år kan en ettbarnsfamilie hente ut en tusenlapp ekstra, skriver han. Foto:

Av

Frank Andreassen: – Lønnstillegget til kommunaldirektøren er direkte umusikalsk sett i forhold til gjerrigheten når det gjaldt barn i fattige familier.

DEL

Leserbrev

Året er over og et nytt bystyre har etablert seg for fire nye år. Og vi som stemte på de forskjellige partiene som i dag utgjør posisjonen har store forventninger.

De siste åra har det vært mye skrevet om barnefattigdom i Fredrikstad og landet generelt. For en rødgrønn posisjon bør dette være en rettesnor i arbeidet fremover. Fredrikstad blir ikke en bra by å leve i før alle unger har det bra. Hvis nye statistikker etter ett år viser at barnefattigdommen i Fredrikstad er på stedet vil, eller har økt, må man kalle det et mislykket prosjekt. Sjøl om den mørkeblå regjeringa gjør det de kan for å ødelegge økonomien til lavinntektsfamilier og sosialhjelpsmottagere, kan byens politikere gjøre mye. Som for eksempel å ikke legge barnetrygd inn i inntekten når sosialhjelp beregnes. Posisjonen ble enige om at dette skulle på plass i fireårsperioden.

Det skal synes at det er et rødgrønt bystyre i Fredrikstad fremover.

Personlig hadde jeg håpet at dette skulle vært på plass i 2020, men kun to måneder, desember og juni fikk man plass til. I kun to måneder til neste år kan en ettbarnsfamilie hente ut en tusenlapp ekstra. I 2021 bør resten på plass. I tillegg bør det etableres flere gode ordninger for familier med dårlig råd.

I høst ble det også ansatt ny rådmann eller kommunedirektør som det vel nå kalles. Her mente de som fastsatte lønnen at direktøren burde ha 200.000 kroner mer enn forrige. Altså en ekstrautbetaling på ca. 10.000 kroner i måneden etter skatt. Og dette gjaldt altså en person som hadde søkt på jobben med de betingelsene som var. Og jeg tror neppe at personen forlangte mer i lønn enn det som hadde vært tidligere.

Hvis man vil fremstå som en by som tar barnefattigdommen på alvor, er dette direkte umusikalsk sett i forhold til gjerrigheten når det gjaldt barn i fattige familier. Og det er også umusikalsk i forhold til andre ansatte i kommunen som daglig må forholde seg til nedskjæringer. Det skal synes at det er et rødgrønt bystyre i Fredrikstad fremover.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags