Varm takk til alle som hjelper fattige barn

Foto: Colourbox

Foto: Colourbox

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Oppvekstutvalget ga onsdag tilskudd til en rekke offentlige og ideelle aktører. – En varm takk til alle søkere for at dere bryr dere om de barna som trenger det i Fredrikstad, skriver Siri Martinsen.

DEL

Leserbrev 

Oppvekstutvalget gjør en forskjell. Etter overskuddet 2016 ble det etablert et fond for bekjempelse av fattigdom med mål om å gi barn økte muligheter til deltakelse i vårt alles kjære Fredrikstad-samfunn. Vi mottok 105 søknader fra offentlige og ideelle aktører i Fredrikstad.

Det oppleves noen ganger paradoksalt at vi på den ene side omtales som verdens beste land å bo i, samtidig som vi ser behovet for å bekjempe fattigdom. 

Å være fattig i Norge er ikke det samme som å være fattig i Somalia. Når vi snakker om fattigdom i Norge, ses det i sammenheng med det samfunnet vi lever i. Fredrikstad sammenliknet med andre kommuner viser at vi har en relativt høyere andel som lever under fattigdomsgrensen. 

Selv om vi lenge har kjempet for velferd i samfunnet vårt, er det krevende å nå alle. Vi har ennå til gode og se ett forslag som vil løfte alle ut av fattigdom. Feltet er sammensatt og krever bred innsats. Det er ofte store, strukturelle grep som flest mulig i arbeid, målrettet innsats mot langtidsledige og allmenne sosiale støtteordninger som er nødvendige.

Vi vet at fattigdom har en tendens til å reproduseres. Det er viktig at vi gir barn mulighet til deltakelse som et forebyggende tiltak - med mål om fremtidig deltakelse i samfunn og arbeidsliv.

Oppvekstutvalget ga onsdag tilskudd til en rekke offentlige og ideelle aktører. Det gir håp å se så mange som ønsker å bry seg. Mange ønsker å gi barn og ungdom mulighet til å leve sunne liv igjennom gode matvaner, deltakelse i samfunnet og en aktiv fritid. Det er viktig for folkehelse og fremtidens deltakelse i samfunnet, men først og fremst er dette viktig for de barna som trenger det. 

Finnes det politisk vilje, finnes det muligheter til å fortsette dette arbeidet. Jeg ønsker å rette en varm takk til alle søkere for at dere bryr dere om de barna som trenger det i Fredrikstad.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags