Livsmestring inn i skolen

Vakker, men ikke fornøyd. Illustrasjonsfoot: Colourbox

Vakker, men ikke fornøyd. Illustrasjonsfoot: Colourbox

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

KrF-representanter ønsker at skolen skal gi hjelp til å takle «bli perfekt-presset».

DEL

Leserbrev 

TV2 sender nå dokumentarserien «Sykt Perfekt». Der får vi et innblikk i det perfeksjonspresset mange unge jenter kjenner på i dag. Mange sliter med utilstrekkelighet og med å mestre sin egen hverdag både faglig, sosialt, kroppslig og økonomisk. Og det hjelper ikke med sosiale mediers glansbilde.

Nova-rapporten «Ung i Oslo 2015» rapporterer om at langt flere unge sliter psykisk nå enn for få år siden. Egne statistikker fra Østfoldhelsa underbygger de samme trendene hos våre unge i fylket, dessverre. Når Folkehelseinstituttet og Høyskolen i Hedmark i tillegg melder om en dobling i bruken av antidepressiva blant tenåringsjenter, mener jeg nye grep må tas.

Derfor har jeg sammen med andre kollegaer foreslått at livsmestring må få større plass i skolehverdagen utover det gode arbeidet som gjøres på mang en ungdomsskole i Østfold. Skolen skal gi elevene vår mer enn faglige kunnskaper og ferdigheter. Formålsparagrafen fremhever at skolen også skal gjøre barn og unge i stand til å mestre sine egne liv.

KrF foreslår at undervisningsopplegget «Livsmestring i skolen» innføres på ungdomstrinnet. Det skal ikke være et nytt fag, men en ressurs for skolene hvor de kan trekke inn fagpersoner som kan gi ungdom undervisning om temaer som er relevant for dem i hverdagen. Det kan være alt fra helsesøstre, sosionomer og psykologer som kan snakke om kroppspress, selvbilde, rus og mellommenneskelige relasjoner, til forbrukerøkonomer som kan gi undervisning om privatøkonomi og kjøpepress.

«Sykt perfekt» har bidratt positivt til å gjøre det lettere å snakke om det presset mange unge føler på. «Livsmestring i skolen» bør også bidra til dette. Her kan elevene senke skuldrene litt og få undervisning og samtale om viktige temaer uten å forholde seg til prestasjonsjaget.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags