Jeg opplevde en arkitekt som en gang sa: Av alle vesener er brannvesenet det verste. Han hadde stanget hodet i veggen mange ganger, når det gjaldt å få sine skolebygg godkjent.

Jeg ønsker nå å overføre hans utsagn til bankvesenet. Maken til «service»!

Leser at jeg heretter må betale ti kroner å ta ut penger i butikk fra min egen bankkonto. Jeg har da aldri betalt gebyr ved uttak i minibankene!

Da disse forsvant, og da bankene sluttet med kontanter, ble det fra bankhold svart: No problem. Man kan ta ut penger i butikker rundt om. Selvsagt kan man be om noen ekstra lapper når man handler, men jeg er interessert i å ta ut penger uten å måtte handle. Da må butikken betjene meg som om de var en minibank. Det skal altså koste dyrt heretter. Maken til oppfinnsomhet! Hvor lenge vil det gå før penger ut i forbindelse med en handel også vil koste?

Det er grunn til å spørre: Må vi virkelig finne oss i å betale for å få ut egne penger? Er det noe galt med alle oss som fortsatt ønsker å benytte kontanter?

  • Diskuter nederst på siden: Er det noe galt med alle oss som fortsatt ønsker å benytte kontanter?

Jeg vet at fagforeninger er raske til å synge ut når de finner noe urettferdig. Pensjonistene har også sine fagforeninger. Dette må da i aller høyeste grad være urettferdig?

Håper inderlig at våre organisasjoner nå stiller opp overfor uvesener som rir oss som en mare.

Forhåpningene er vel heller små, for en tier her og en tier der – pytt, pytt.