Dokumenter taler for seg hvis kundebehandler gidder å lese

Har vi ikke pass og ID-papirer for at stat og fylke/kommune skal ha alle dine personlige opplysninger fra vogge til grav, spør Terje W. Johannessen.

Har vi ikke pass og ID-papirer for at stat og fylke/kommune skal ha alle dine personlige opplysninger fra vogge til grav, spør Terje W. Johannessen. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Terje W. Johannessen kommenterer kronikken til Per-Jørgen Olsen der han fortalte at samboeren ble spurt om oppholdstillatelse etter å ha vært norsk siden hun var ni måneder gammel.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

Velkommen til det multikulturelle samfunnet Per-Jørgen  Olsen. Når du sitter med en kundebehandler i et personlig møte rustet med alle de dokumenter som kreves - derunder identifikasjonspapirer - , ja da bør faktisk dokumenter tale for seg om kundebehandler gidder å lese over dokumenter. En vanlig pålagt prosedyre bør være unødvendig å si da dokumenter bør snakke for seg selv.

At din kjæreste og du ble paffe er forståelig, og uttalelsen «visum tar lang tid å ordne» burde banktjenestefunksjonær virkelig holde for seg selv. Men trøst deg med at skal du bruke det offentlige skjemaveldet som i en fysisk papir- eller e-søknad, så er det obligatorisk å svare på disse spørsmål i nesten alle søknader sjøl om stat og fylke/kommune har alle dine personlige opplysninger ifra vogge til grav, fra passert grense til søknad skrives. Er det ikke derfor vi har personnummer og pass/ID-papirer?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags