AUF-Laabak: Ironisk og usosial avgift på skifteattest

–  Selv når mennesker dør skal de føle de usosiale og urettferdige kutt og avgifter, skriver Simon Appelberg Laabak om regjeringens avgift på skifteattest.

– Selv når mennesker dør skal de føle de usosiale og urettferdige kutt og avgifter, skriver Simon Appelberg Laabak om regjeringens avgift på skifteattest. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Simon Appelberg Laabak, AUF, angriper regjeringen for usosial avgift på skifteattest etter å ha kritisert «dødsskatt» i form av skatt på arv.

DEL

Leserbrev 

Jeg er så heldig å ha blitt født i Norge. Jeg har vokst opp sammen med mamma, pappa og min lillesøster. Begge foreldrene mine har høyere utdanning, er i full jobb og har god økonomi. Verken jeg, min søster eller noen andre i familien har hatt større helseproblemer som har skapt problemer for oss. Jeg har enkelt sagt vært veldig heldig og fått utdelt de beste kortene.

Norge er et land der alle skal ha like muligheter, uansett økonomisk bakgrunn, kjønn, etnisitet, legning, religion eller rase. Det er et prinsipp jeg i utgangspunktet mener vi lever godt opp til, men jeg ser at ting vi tidligere har tatt for gitt blir dratt vekk under føttene våre av den usosiale, borgerlige regjeringen bestående av Høyre, Frp og Venstre.

På side 10 i regjeringsplattformen skriver de at de vil «Arbeide for at alle barn og unge får delta på fritids- og kulturaktiviteter» og «Styrke støtteordningene til frivillige organisasjoner som driver med sosial inkludering i lokalsamfunn».

Da er det rart at de samtidig kutter over 29 millioner kroner i statsstøtte til miljø- og dyrevernorganisasjoner der det finnes massevis av engasjert ungdom. På tross av at barnefattigdommen i Norge øker, kutter de i barnetillegget. De kutter deler av pleiepengeordningen som gjør livet vanskeligere for foreldre med syke barn som trenger å være hjemme over lange perioder.

De kutter i arbeidstilsynet og skriver i regjeringsplattformen at vi må godta at folk velger å ikke organisere seg. Arbeidstilsynet får ikke nok ressurser til å opprettholde sitt viktige arbeid på alle felt, og på grunnlag av deres økte fokus på arbeidslivskriminalitet i år vil dette føre til at andre områder blir nedprioritert. Dette fører til et mer utrygt arbeidsliv med økt risiko for yrkesskader og utstøting i arbeidslivet. Vi trenger en regjering som oppfordrer arbeidstakere til å organisere seg. Fagforeninger er en essensiell del av vårt arbeidsliv, og de jobber for å sikre alle arbeidstakere de rettighetene og arbeidsforholdene de har krav på.

Mitt tålmodighetsglass har rent over for lenge siden, men det virker som den nåværende regjeringen ikke vet når de skal skru av vannkrana. De vil nå innføre en avgift på skifteattest. Jeg finner det ironisk at regjeringen først kritiserer venstresiden og Arbeiderpartiet for å ville innføre en «dødsskatt» i form av en skatt på arv, som kun kom til å gå ut over de som arvet en relativt høy sum, for at de nå skal snu og innføre en avgift som rammer absolutt alle. Selv når mennesker dør skal de føle de usosiale og urettferdige kutt og avgifter.

Det handler ikke om at disse kuttene er fryktelig store, men de betyr så mye for de enkeltmenneskene de rammer. Det er ikke alle som er like heldige som jeg har vært. Det handler om retningen vi beveger oss i. Jeg vil fortsette å kjempe for en politikk som omfavner alle mennesker. En politikk som ber de som har mest om å bidra. En politikk som kjemper for de som ikke får utdelt de beste kortene. En politikk som inkluderer deg og meg. For at det skal være mulig, må vi enten se en drastisk endring på høyresiden, eller en Arbeiderparti-ledet regjering ved neste stortingsvalg.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags