Mange spør: Hvor har de gjemt seg? Hvor har de alltid så høyttalende Frp-representantene fra Moss gjort av seg? De to Frp-representantene Leirstein/Wiborg som alltid har ment noe om alt!

Plutselig er det helt stille, «muse stille»,  i håp om at den jevne østfoldingen skal glemme hva de to Frp-erne var med på i 2016.

■ De bidro til at en topp moderne flyplass ble lagt ned.

■ De satte 1000 lojale, høyt kompetente arbeidstakere – og deres familier – i en svært vanskelig situasjon. Med et «pennestrøk», var Frp forkjemperene for å «veksle inn» noen øres drivstoffavgift med innføring av en flypassasjeravgift. En avgift som førte til at Rygge Sivile Lufthavn ble lagt ned og at flere tusen arbeidsplasser gikk tapt landet rundt.

Et år senere var det intet problem for Frp å heve drivstoffavgiften med 40/50 øre pr. liter. Forstå det den som kan.

Selvsagt er det mest bekvemt for de to stortingsrepresentantene å gjøre alt for at saken skal bli glemt. Men den jevne østfoldingen glemmer ikke. Og den jevne østfoldingen vil, helt sikkert, ha det friskt i minne frem til valgdagen 11. september.

Det har i ettertid vist seg at det som var helt umulig i statsbudsjettet for 2016, var helt ok et år senere, nemlig det å heve drivstoffavgiftene. Da valgte de heller flypassasjeravgiften med et resultat at flere tusen arbeidsplasser gikk tapt og Moss Lufthavn Rygge ble lagt ned.  

Et år senere var det intet problem for Frp å heve drivstoffavgiften med 40/50 øre pr. liter. Forstå det den som kan.

Høyre valgte på sitt landsmøte å signalisere at de hadde «gjort en blemme». Høyre går nå for å fjerne flypassasjeravgiften, men har ikke fulgt det opp i revidert statsbudsjett.

På Frp-landsmøtet var det «øredøvende stillhet» om flypassasjeravgiften. Nedleggelsen av MLR var en «ikke sak». De to – ellers å snakkesalige – Frp-erne fra Moss «løftet ikke en finger».

Valgtid er «oppgjørets time». La oss østfoldinger ved høstens valg gi Frp og Høyre samme støtte, som de ga vår flyplass på Rygge.