Gå til sidens hovedinnhold

Ottesen er største trussel mot Fredrikstads omdømme, ikke Velgaard

Artikkelen er over 2 år gammel

Nybakt Høyre-medlem Herman Midtsjø: – Det er Arbeiderpartiets og Ottesens dårlige evne til å takle kritikk som utgjør den største trusselen for Fredrikstads omdømme og fremtid.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg registrer at Atle Ottesen langer ut mot Høyres ordførerkandidat og gruppeleder, Truls Velgaard, i bystyret. Ottesen er kommet med en påstand, som i seg selv er ganske ufin og arrogant, han påstår Velgaard er Fredrikstads største omdømmeutfordring. Dette finner jeg svært underlig, og ikke minst avslørende ovenfor Fredrikstad Arbeiderpartis manglende evne til å motta kritikk.

For Høyre er det selvsagt å peke på utfordringer kommunen har, det er disse utfordringene vi ønsker å løse på en bedre måte enn det dagens flertall har gjort. Man kan spørre seg om det en god ting at byens største opposisjonsparti kommer med kritikk og er tydelige på hvilke svakheter kommunen har. Allikevel er det dette som bevisstgjør befolkningen på hva som må endres. Når Høyre peker på svakheter ved kommunen, er det fordi det er viktig for oss å signalisere utfordringene som skal løses for velgerne og gi dem et reelt alternativ ved neste valg.

Vi skal ha rom for å være uenige og rom for å kritisere. Alternativet er uhørt!

 

Ottesen blir «snurt» og mener at vi bevisst er ute etter å svekke kommunens omdømme. Men faktum er, det er store utfordringer i denne kommunen og da velger Høyre å være tydelige og fortelle om hva vi ser på som problemer ovenfor byens innbyggere. Ottesen skulle jo selvsagt ønske at vi holdt kritikken innenfor lukkede dører, for det svir godt å høre at kommunen kan drives bedre enn det den gjør idag! Det svir også godt når Fredrikstads borgere får høre om utfordringene som står i kø i vår kommune.

Når det kommer til dette med omdømme, ser det ut til at jeg og Ottesen lever på to vidt forskellige planeter. Det er sandelig ikke et godt omdømme å ha på seg, å desperat prøve å ilegge politikere i kommunen munnkurv for at problemer ikke skal komme opp og frem i lyset. Men det er den følelsen Ottesen gir, når han på en svært arrogant måte angriper Velgaard for å peke på svakheter i kommunen, som jo er naturlig. Vi går jo til valg på en annen politikk, en politikk som skal løse disse svakhetene. Da må vi også få peke på dem.

Hvilket omdømme vil Fredrikstad ha? Et omdømme hvor ordet er fritt, hvor kritikk og diskusjon er en verdi i seg selv, eller et omdømme hvor kritikk bare skal komme fra ordførerens podium? For min del er dette såre enkelt, det er skadelig for Fredrikstad å ha ord på seg for å forsøke og hysje ned meninger og synspunkter. Vi skal ha rom for å være uenige og rom for å kritisere. Alternativet er uhørt! Det er Arbeiderpartiets og Ottesens dårlige evne til å takle kritikk som utgjør den største trusselen for Fredrikstads omdømme og fremtid, ikke Truls Velgaard.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.