Upassende av biskopen å delta i SV-møte

Biskop Atle Sommerfeldt skal tirsdag delta i åpent møte om innstramningene i asylpolitikken, et møte som SV arrangerer.

Biskop Atle Sommerfeldt skal tirsdag delta i åpent møte om innstramningene i asylpolitikken, et møte som SV arrangerer.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Kirkens ledelse politiserer sitt arbeid, er anklagen Bjørnar Laabak retter mot biskop Atle Sommerfeldt når biskopen deltar i møte om flyktningepolitikken sammen med SV.

DEL

Leserbrev 

Biskopen skal sammen med Bård Vegar Solhjell SV snakke om konsekvenser av innstramming av innvandringsloven. Det er SV i Fredrikstad som arrangerer politisk møte om temaet. Etter biskopens tidligere kritiske uttalelser, og hans nyttårstale med sterk kritikk av regjeringen, synliggjør han ståsted. Kirkens ledelse politiserer sitt arbeid.

Flere har reagert på biskoper og kirkelederes engasjement i olje- og klimapolisyltikk, økonomisk politikk og fordelingspolitikk – og asyl-, flyktning- og bistandspolitikk. Vår biskop mener det har vært altfor mye av det han kaller «fryktens retorikk» fra sentrale makthavere i høst i forhold til flyktningspørsmål. Andre biskoper uttaler at kritikk av kirkens politisering vitner om liten forståelse for kirkens verdigrunnlag og dens samfunnsoppdrag i forhold til myndighetene.

Den norske folkekirkens ledelse burde skryte av vår norske ledelse og spesielt vår rakryggede statsråd på feltet.

Jeg skal ikke kritisere kirkens budskap knyttet til samfunnsspørsmål, men jeg mener det er upassende at kirken velger politisk ståsted. Det er for meg forunderlig at politikk og fordeling har en større plass enn de kristnes situasjon og konsekvensene knyttet til religion, antisemittisme, konflikt og forfølgelse verden er vitne til.

En verden der rundt 60 millioner mennesker på en eller annen måte er på flukt løses ikke med folkevandringer og åpne grenser. Man løser ikke en vannlekkasje ved å grave dike, men man reparerer skaden.

Annonse i Demokraten 04.02.2016

Annonse i Demokraten 04.02.2016

Norge bidrar vesentlig i verdens utfordringer. Sittende regjering gjør en vesentlig innsats for å skape stabilisering. Stabilisering av landekonflikter var begrunnelsen for opprettelse av FN. Sittende regjering initierte giverlandskonferansen, som nylig ble avholdt, der rundt femti milliarder kroner ble sikret for hjelp i nærområder. Den norske folkekirkens ledelse burde skryte av vår norske ledelse og spesielt vår rakryggede statsråd på feltet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags