Blomstertorvet: Tomme lokaler og inneklemt plass

Jorun M. Stangnæs oppfordrer politikerne om å gi Blomstertorvet et oppsving. Det innebærer etter hennes mening at det ikke er plass til det godkjente nybygget i enden av parken.

Jorun M. Stangnæs oppfordrer politikerne om å gi Blomstertorvet et oppsving. Det innebærer etter hennes mening at det ikke er plass til det godkjente nybygget i enden av parken. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

– Nybygget i Storgaten 5 er et stort inngrep og vil forringe Blomstertorvet, skriver Jorun M. Stangnæs.

DEL

Leserbrev 

Fredrikstad by har flere kvaliteter. Gamlebyen er et viktig og kjært område i byen og helt sentral for oss innbyggere og turister. Av nyere dato er Elvepromenaden langs Vesterelva. Et stykke Fredrikstad som er til stor glede året rundt, for gående/reflekterende og restaurantbesøkende.

Dessverre er Elvepromenaden blitt skjemmet av tre høyhus, Ryenbygget i det nordre feltet, Litteraturhuset i det midtre og Rezabygget i det søndre. Disse tre byggene er blitt betydelig høyere og mer dominerende enn de nærmeste naboene og ødelegger dermed byens konturer mot vest. Og sperrer utsikten mot elva.

Desto mer beklagelig er det nå at det gamle Blomstertorvet trues av planer om å bli inneklemt på grunn av et nytt bygg mot Vesterelva. Byantikvar Vegard Lie har på det sterkeste frarådet et bygg som vil strekke seg ytterligere åtte meter ut i den nåværende parken. De åtte meter det er snakk om, i følge egenhendige oppmålinger, vil dreie seg om en utvidelse av grunnflaten nesten helt bort til kantstenene på bedet mot sørsiden. Dette er et stort inngrep og vil forringe parken.

For å få bedre balanse i denne delen av byen, bør plassen utvides, slik at den virkelig kan bli en grønn lunge. En vakker, romslig park med benker og blomster, med god sikt til Munchs mødre og Wessmann- og Anton Olsengårdene i bakgrunnen.

Fredrikstadpolitikere – dere representerer oss innbyggerne og meg bekjent har det ikke vært noe krav om at Blomstertorvet skal bli innklemt – vis derfor at dere skjønner at den nytilsatte byantikvaren gjør en god jobb. Gi Bomstertorvet et oppsving!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags