Etter Ari Behns død: Et familiemedlem har gått bort?

Ari Behn foran sitt bilde Tsunami. Brevforfatter Arnfinn Eide mener Behns bilder i beste fall er banale og amatørmessige.

Ari Behn foran sitt bilde Tsunami. Brevforfatter Arnfinn Eide mener Behns bilder i beste fall er banale og amatørmessige. Foto:

Av

Arnfinn Eide reagerer på den kollektive sorgen etter Ari Behns bortgang. – Hvis det er synd på noen, er det barna, barnas mor og Ari Bs mor. La det også være slik, skriver han.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ja, vi skal tenke på tapet og sorgen som Ari Bs nærmeste opplever nå. Men jeg, jeg har aldri hilst på Ari B. Jeg kjente han ikke. Jeg gråter ikke, og sørger heller ikke.

Kongehuset er i dag mer til nasjonal pynt enn av betydning. Det dør et par-tre hundrede mennesker hver dag, hver og én like viktige som Ari B. Han skrev en god kortroman. Det skal han ha. Bildene hans er i beste fall banale og amatørmessige.

Det er uansett litt ekstra sørgelig når noen dør for egen hånd. Men i mange år var folk flest enige om at Ari B. var en selvhøytidelig og pompøs mann. Nå skal alle plutselig sørge, tenne lys, lage hjerte-tekster på A4-ark, legge ned blomster, skrive i kondolanseprotokoller og takke for alt han betydde for hver enkelt. «Hvor var du da Brå brakk staven?».

Hvis det er synd på noen, er det barna, barnas mor og Ari Bs mor. La det også være slik. Ikke gi deg selv en større rolle ved å påberope deg å «ha et forhold til Ari B.»

Og, folk må slutte å si at noen har gått bort. Det heter å dø.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.