Nøl ikke, stem på hele fylkets kandidat til Årets Ildsjel

Ildsjelen Jan G. Lund i sitt rette element, i Stjernehallen. Dersom han lørdag blir utropt til Årets Ildsjel, får også hans mangeårige Stjernen-kamerat Teddy Madsen sitt største ønske oppfylt.

Ildsjelen Jan G. Lund i sitt rette element, i Stjernehallen. Dersom han lørdag blir utropt til Årets Ildsjel, får også hans mangeårige Stjernen-kamerat Teddy Madsen sitt største ønske oppfylt. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Skal mitt ønske gå i oppfyllelse må det stemmes til siste frist på hele fylkets kandidat, skriver Teddy Madsen om avstemningen som kan gjøre Stjernens Jan G. Lund til den første i Østfold som blir Årets Ildsjel i norsk idrett.

DEL

Kronikk 

Lørdag får vi vite om Østfold får sin første «Årets Ildsjel». Jan Georg Lund (73) blir historisk om han går til topps i kamp med de fire øvrige gode kandidatene under tildelingen som skjer under Idrettsgallaen på NRK tv. Å komme til finaleomgangen er stort i seg selv. En anerkjennelse av den innsats kandidatene har lagt ned for barn og unge over år. Men det å gå helt til topps er selvsagt drømmen finalistene har, og som kan bli kveldens desiderte høydepunkt.

At hele 660 kandidater fra 19 fylker er innmeldt til å kjempe om den gjeve tittelen, sier ikke så rent lite om at de frivilliges innsats er helt avgjørende for at klubber over det ganske land skal kunne opprettholde et stort aktivitetsnivå. Det finnes i alle klubber ildsjeler som fortjener all ros som er mulig å få for den innsats de legger ned på sin fritid for å aktivisere andre.

Det presiseres i invitasjonen fra Norsk Tipping at «Årets ildsjel» deles ut i takknemlighet til dem som gjør en fantastisk innsats for andre innen idretten. Det sier i klartekst hvor stor heder det er å ta hjem prisen.

Det er tre kriterier som må oppfylles. Man må ha gjort en solid innsats for idretten. Kandidater kan være trener, tillitsvalgt eller ha andre verv. Kandidater kan ikke være heltidsansatt.

Kvalifisert finalist

Jan G. Lunds merittliste viser med all tydelighet at han kvalifiserer på alle punkter. I 57 år har Stjernen vært klubben i hans hjerte. Det startet med gutteklubben «The Stars» med Jan G. som i en alder av 14 år viste sine lederegenskaper og stå-på-vilje. Han ble raskt klar over at om ishockey skulle komme ordentlig i gang i Fredrikstad, så måtte gutteklubben inn i ordentlige former.

Daværende hovedleder i Stjernen – redaksjonssekretær Otto Reff i Demokraten – fattet interesse for de ivrige guttene med Jan G. i spissen. I november 1960 ble gutteklubben tatt opp i Stjernen som egen gruppe. Første leder var selvskreven. Siden den gang har Jan G. Lund aldri sviktet klubben i sitt hjerte.

Har vært innom alle verv og vært selvskreven leder av ungdomsavdelingen i en årrekke. For det er ungdommen og de minste som under alle årene har vært hans hovedinteresse. Vi tør påstå at det er ikke en eneste gutt, og etter hvert også jente, som har vært innom Stjernens ishockeyskole eller ungdomslag som ikke vet hvem «Mr. Hockey», Jan G. Lund, er. Selv er han nummeret inntil et levende leksikon når det gjelder spillere som har tjenestegjort i klubbens ungdomsavdeling.

Vi ser gjerne at denne rekken med æresbevisninger toppes med «Årets Ildsjel 2018» lørdag kveld.

I tillegg til alle oppgavene i egen klubb har han år bak seg med tillitsverv ishockeykrets, forbund og Østfold Idrettskrets. En flittig deltager og debattant på møter som har hatt barne- og ungdomsidrett og bruk av kommunale anlegg på dagsorden.

Æresbevisninger

De siste årene er det barnehager, SFO og skolebarn som har fått det meste av hans oppmerksomhet i prosjektet «Isaktivitet på dagtid». Her er han driveren i nettet som henter barna inn med buss til aktivitet på is og sørger for at de kommer trygt tilbake etter endt dag. Flere hundre barn aktiviseres i opplegget hver uke under høst og vinter.

For sin innsats over år har han selvsagt fått alle æresbevisninger det er mulig å få i egen klubb med æresmedlemskap som topp. Kongens fortjenstmedalje i sølv fikk han fortjent under klubbens 50 års jubileumsmarkering. Vi ser gjerne at denne rekken med æresbevisninger toppes med «Årets Ildsjel 2018» lørdag kveld.

Når jeg benker meg foran TV-en for å følge Idrettsgallaen, håper jeg mitt største ønske går i oppfyllelse. At «Årets Ildsjel 2018» er Stjernens Jan G., stemt frem av folket til en fullt fortjent anerkjennelse for det arbeid som er lagt ned over år. Skal mitt ønske gå i oppfyllelse må det stemmes til siste frist, som er ved midnatt natt til lørdag, på hele fylkets kandidat. Hele Fredrikstad og fylket for øvrig må bruke muligheten til å stemme. Bruk Ipad, mobiltelefon og PC. (Se også faktaramme.)

Nøl ikke. Gjør det nå. «Årets Ildsjel» er stort. Vi skal mer enn gjerne ha trofeet til byen.

Slik stemmer du

  • På www.idrettsgallaen.no, Stjernens hjemmeside og Østfold Idrettskrets nettside finner du nødvendig informasjon for å levere dine stemmer på Årets Ildsjel 2018.
  • Siste frist for å stemme er fredag 5. januar klokken 24.00.
  • Under avstemningen teller juryens stemmer og folkeavstemningen like mye, 50 prosent hver.
  • Foruten Jan G. Lund er disse kandidater: Håvard Olsen (64) IL Løken, Hilde Nilsen (47) Sunndal IL Håndball, Evelyn Veisten (65) Østre Toten Helsesportslag og Terje Våg (63) Snåsa IL.
  • Juryen, som også har nominerte kandidatene,  består av Kjetil André Aamodt, Aida Dahlen, Stian Sivertzen, Ole Gunnar Solskjær, Are Strandli, Heidi Støre, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Marit Rolad Udnæs.
Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags