Oppretthold fremdriften for Arena Fredrikstad, idrettshall og ny Frederik II

Tomten er pekt ut, neste trinn er plan- og designkonkurransen for nye videregående skole, idrettshall og Arena Fredrikstad på Værste.

Tomten er pekt ut, neste trinn er plan- og designkonkurransen for nye videregående skole, idrettshall og Arena Fredrikstad på Værste. Foto:

Av

Østfold Idrettskrets appellerer til fylkespolitikerne om å holde tidsskjemaet for idrettsanlegg og ny videregående skole. – Hvis det glipper nå, kan Viken-sammenslåingen gjøre at neste mulighet ligger langt frem i tid.

DEL

Leserbrev

Idretten i Østfold stoler på at fylkespolitikerne finner anleggsløsning!

Fylkesordføreren ønsker å utsette plan- og designkonkurransen for nye videregående skole og idrettshall på Værste i Fredrikstad grunnet usikkerhet om fremtidige inntekter. Det oppleves fra idrettens side svært uheldig. På Værste er det som kjent planlagt flere idrettsanlegg som gjensidig er avhengig av hverandre, og derfor bør/må planlegges og designes parallelt.

Ordføreren i Fredrikstad har sagt at Arena Fredrikstad vil bli bygget uansett hva fylket kommer til, resten, Fredrik II med idrettshall, kan risikere en utsatt byggestart. Uansett så må det gjennomføres en plan- og designkonkurranse før bygging starter og denne kan gjerne gjøres først som sist. Ikke minst siden det vil forsinke og fordyre prosessen og igangsettingen om en nå velger å stoppe denne konkurransen nå.

Arbeidet rundt skolebruksplanen har brøytet vei for at Østfold endelig kunne komme seg unna den begredelige bunnplasseringen når det gjelder anlegg blant norske fylker. Bare Oslo ligger bak oss. Nå varsles det fare for at vi blir liggende på bunn også i årene som kommer.

Når vi nå står på terskelen til Viken, anser vi det som en siste mulighet til å få tatt et etterlengtet krafttak. I Viken møter vi et Buskerud som har litt bedre forhold enn østfoldingene, men også Akershus med dobbelt så mange innbyggere deler nest sisteplassen på anleggsoversikten med oss. De har også et mye lengre etterslep på spillemidler enn hva vi i Østfold har.

Det kan derfor bli mange år til neste mulighet for å løfte Østfold på statistikken. Men det er bare om en velger å være pessimist. Det er en sinnsstemning idretten ikke har råd til. Vi forventer derfor at politikerne finner løsninger på de finansieringsproblemene som har dukket opp i det siste.

På vegne av en presset idrett appellerer vi derfor til våre fylkespolitikere om å holde momentum oppe!

Østfold Idrettskrets Toril A. Johansen Stig Andre Hansen

Hhv. organisasjonssjef/daglig leder og sekretær anleggsutvalget i ØIK

Rolvsøy

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags