Det går i minus med arbeidsplasser

– Effektivisering av søknadsbehandlinger er et kjernepunkt, skriver Rune Grundekjøn om tiltak for å gjøre Fredrikstad næringsvennlig.

– Effektivisering av søknadsbehandlinger er et kjernepunkt, skriver Rune Grundekjøn om tiltak for å gjøre Fredrikstad næringsvennlig. Foto:

Av

– Vi trenger arbeidsplasser og har ingen tid å miste, skriver Rune Grundekjøn, kandidat for Høyre både til bystyret og Viken fylkesting.

DEL

Leserbrev

Fredrikstad har mister stadig arbeidsplasser og nye kommer ikke til. Det går i minus. Det er dramatisk for den som mister jobben. Det er uheldig for verdensbyen Fredrikstad. Høyre vil gjøre noe med det.

Det er ingen enkel løsning på utfordringen. Mange tiltak kan iverksettes. Et tiltak er å gjøre byen enda mer næringsvennlig og imøtekommende overfor næringslivet. Råde kommune fikk mye oppmerksomhet da de tok imot McDonald's og ytet maksimal service på rekordtid. Fredrikstad trenger noen vinnersaker som kan få ringvirkninger.

Effektivisering av søknadsbehandlinger er et kjernepunkt. Det er et lederansvar og her kreves bevisst satsing, mot og styrke. Lytte til brukere. Være løsningsorienterte. Tenke «vi er den lille verdensbyen, og vi skal bli næringslivets kompetente medspiller». Erkjenne at mer kan gjøres. NHO er i disse dager ute med konstruktive tanker om forholdet mellom næringsliv og kommune. Viktig å lytte til hva NHO bringer til torget. De har skoen på.

Fredrikstad er som verdensby opptatt av å følge opp FNs 17 bærekraftsmål for et godt og trygt liv uten fattigdom. Mål nummer 8 handler om full sysselsetting og et anstendig liv for alle.

Vi trenger arbeidsplasser og har ingen tid å miste.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags