Et land som går bedre

Erlend Wiborg: – Dette viser både at norsk næringsliv er motstandsdyktig og omstillingsvillig. Norske bedrifter og arbeidstakere har klart å finne nye markeder og nye jobber etter at oljeprisen falt. 

Erlend Wiborg: – Dette viser både at norsk næringsliv er motstandsdyktig og omstillingsvillig. Norske bedrifter og arbeidstakere har klart å finne nye markeder og nye jobber etter at oljeprisen falt.  Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Det er nesten fire år siden sist det var så få helt ledige som nå, skriver Erlend Wiborg, Østfolds Frp-representant som er leder av Stortingets arbeids- og sosialkomité.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

Frp i regjering fortsetter i statsbudsjettet med å gi skatteletter og gjøre norsk næringsliv mer konkurransedyktig. Vi ser nå en god økonomisk utvikling i hele landet og et arbeidsmarked som er i bedring. Spesielt i de fylkene som ble hardest rammet av oljeprisfallet. Dette er svært gledelig.

Regjeringen venter at veksten i norsk økonomi vil være på to prosent i år, opp fra tidligere anslag på 1,6 prosent. Til neste år ventes en vekst i norsk økonomi på 2,5 prosent – det er over normalen. Som leder av Stortingets arbeids- og sosialkomité er jeg særlig opptatt av arbeidsmarkedet vårt.

De siste tallene fra NAV viser at arbeidsledigheten har gått betydelig ned siden årsskiftet, og det er nesten fire år siden sist det var så få helt ledige som nå. Arbeidsledigheten i Statistisk sentralbyrås arbeidskraftundersøkelse (AKU) har samtidig avtatt fra en topp på 5,0 prosent i juli i fjor til 4,2 prosent i juli i år.

Dette viser både at norsk næringsliv er motstandsdyktig og omstillingsvillig. Norske bedrifter og arbeidstakere har klart å finne nye markeder og nye jobber etter at oljeprisen falt. 

Samtidig gikk vi kraftfullt til verks da oljeprisfallet rammet Norge. Vi sjøsatte to ekstraordinære tiltakspakker for å holde aktiviteten oppe. Samtidig gjennomfører vi nå tidenes satsing på vei og jernbane – noe som også bidrar til å skape jobber og aktivitet.

I det lengre løpet vil en lavere selskapsskatt og bedre rammebetingelser for næringslivet bidra til å gjøre norsk næringsliv mer lønnsomt og mer konkurransedyktig i møte med utlandet.

I statsbudsjettet for neste år senker vi selskapsskatten på ny, nå ned til 23 prosent. Dette handler om å legge til rette for fremtidige arbeidsplasser.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken