Ledigheten i Østfold lavere enn før valget i 2013

Ingjerd Schou: –  Høyre ønsker å inkludere enda flere i arbeidsmarkedet.  Derfor varsler statsministeren at Høyre ytterligere vil trappe opp arbeidslinjen og stille krav om aktivitet når man mottar trygdeytelser.

Ingjerd Schou: – Høyre ønsker å inkludere enda flere i arbeidsmarkedet.  Derfor varsler statsministeren at Høyre ytterligere vil trappe opp arbeidslinjen og stille krav om aktivitet når man mottar trygdeytelser. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Ledigheten fortsetter å gå ned, veksten går opp og flere kommer i arbeid, melder Ingjerd Schou, og er redd Arbeiderpartiet vil snu fremgangen hvis partiet kommer til makten.

DEL

Leserbrev 

Arbeidsledigheten i Østfold fortsetter å falle. Andelen helt ledige i fylket er nå tre prosent, dette er lavere enn før stortingsvalget for fire år siden da ledigheten var 3,7 prosent.

Optimismen er tilbake i norsk økonomi. I mitt møte med bedrifter er det stadig oftere jeg møter bedriftsledere som planlegger ansettelser eller har gjort det. Kortreiste arbeidsplasser er gull verdt! Ledigheten fortsetter å gå ned, veksten går opp og flere kommer i arbeid.

Men vi har fortsatt en jobb å gjøre for å gi de som faller utenfor arbeidsmarkedet en ny sjanse. Vi må legge til rette for at bedriftene i Østfold kan fortsette veksten slik at de kan skape flere jobber. Det siste bedriftene i vårt fylke nå trenger, er Arbeiderpartiets varslede skatte- og avgiftsøkninger på minst 15 milliarder.

Ledigheten falt i august, for 9. måned på rad. I 15 av 19 fylker er ledigheten nå like lav eller lavere enn før valget i 2013. Nasjonalt er ledigheten nå 2,7 prosent. Det er lavere enn ved utgangen av august 2013 hvor ledigheten var 2,8 prosent. Bare siden i fjor er antallet varsler om oppsigelser og permitteringer halvert på landsbasis, ifølge NAV – fra 29.700 til 14.800.

Det vitner om en økonomi hvor flere kommer i arbeid. Vi er nå over den verste oljekneika, mener statsministeren. SSB spår videre at sysselsettingsandelen skal øke i 2018, og at ledigheten skal gå ytterligere ned.

Andelen nordmenn på helserelaterte ytelser er redusert under denne regjeringen – fra 18,2 til 17,8 prosent, men Høyre ønsker å inkludere enda flere i arbeidsmarkedet. Derfor varsler statsministeren at Høyre ytterligere vil trappe opp arbeidslinjen og stille krav om aktivitet når man mottar trygdeytelser.

Å stille krav er å bry seg, og disse tre konkrete tiltak er sentrale:

■ Aktivitetsplikt til alle unge sosialhjelpsmottagere under 30 år.

■ Gi yrkesrettet tilbud innen åtte uker til arbeidssøkende ungdom under 30 år som ikke er i jobb, utdanning eller annen aktivitet.

■ Øke bruk av midlertidig lønnstilskudd. Bedrifter kan søke det offentlige om å få dekket deler av lønnen når de ansetter ungdom som sliter med å komme i jobb.

Høyre vil øke bruken av lønnstilskudd.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags