Tryggheten i arbeidslivet er svekket

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Fagforbundets fylkesleder: – Svekkelsen av Arbeidsmiljøloven har ført til at antallet midlertidig ansatte økt. Vikarbyråer og 0-timerskontrakter erstatter faste jobber.

DEL

Leserbrev

I løpet av denne regjeringsperioden har Høyre/Frp med god støtte av Venstre og KrF klart å gjennomføre betydelige svekkelser i Arbeidsmiljøloven, dette til tross for protester fra både LO, UNIO og YS. 28. januar 2015 ble det gjennomført en stor politisk streik uten at regjeringen var villig til å lytte.

Svekkelsen av Arbeidsmiljøloven har ført til at antallet midlertidig ansatte økt. Vikarbyråer og 0-timerskontrakter erstatter faste jobber. Er du en arbeidstager som ikke er berørt av endringene som har skjedd?

I denne regjeringsperioden har Høyre og Frp fått utarbeidet en rekke forslag som de enten ikke har fått til å gjennomføre, eller som de ennå ikke har prøvd å gjennomføre. Det vil de komme til å gjøre dersom de får en ny mulighet. I Perspektivmeldingen som Høyre- og Frp-regjeringen la frem i 2017 argumenteres det for kutt i sykelønna, og partiprogrammene til begge partier åpnes det for endringer i sykelønnsordninga.

Høyre og Frp har også en rekke ferdige forslag som går enda lenger i å svekke Arbeidsmiljøloven. Tar du sjansen på at ikke du vil berørt av fremtidige svekkelser i arbeidsmiljøloven og eventuelle kutt i sykelønnsordningen?

Bruk stemmeretten og stem for et regjeringsskifte.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags