Handel og Kontor forventer høyere lønn

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Trine E. Skaug Martinsen: – Handel og Kontor går inn i lønnsoppgjøret med krav om høyere lønn, videreføring av en avtalefestet pensjonsordning og krav om arbeidstider som sikrer oss en fritid sammen med andre.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

Retten til å organisere seg og retten til å ha en tariffavtale omtaler vi i dagligtale som en viktig del av et velorganisert og seriøst arbeidsliv. For ansatte i alle bransjer har tariffavtalene gjennom historien vært et verktøy for å oppnå bedre lønns- og arbeidsvilkår, så vel som bedre velferdsordninger og avtalefestet pensjon.

Nå nærmer vi oss tarifforhandlingene i 2018. Vi som ansatte bidrar med verdiskapingen på arbeidsplassen og i samfunnet. Da er det en selvfølge at deler av denne verdiskapingen utbetales i form av lønn, gode arbeidsvilkår og velferdsordninger. I sin kjerne er dette et spørsmål om solidaritet mellom oss som arbeider sammen på arbeidsplassen, og om solidaritet med andre yrkesgrupper og samfunnet for øvrig.

Dette har også vært vårt viktigste bidrag til å løfte folk ut av fattigdommen og inn i et velferdssamfunn. I internasjonal sammenheng har konsekvensen vært at mange har sett til Norge for å finne oppskriften på å bygge velferd under det som må sies å være fredelige forhold. Dette hadde ikke vært mulig uten tilstedeværelsen av en sterk og samlet fagbevegelse.

Vi vil ta med oss dette inn i årets tariffoppgjør med krav om høyere lønn og videreføring av en avtalefestet pensjonsordning (AFP), som et viktig bidrag til vårt framtidige pensjonsgrunnlag, sammen med krav om arbeidstider som sikrer oss en fritid sammen med andre.

Sammen er vi sterke – sammen bidrar vi til et bedre arbeidsliv!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken