Politikken fungerer: 1.867 nye jobber i Østfold det siste året

– Det beste velferdstiltaket er å skaffe folk en jobb å gå til. For å komme ut av fattigdom må folk inn i arbeidsmarkedet.

– Det beste velferdstiltaket er å skaffe folk en jobb å gå til. For å komme ut av fattigdom må folk inn i arbeidsmarkedet.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Vi må skaffe flere lønnsomme arbeidsplasser for å beholde et høyt velferdsnivå, skrivet Høyre-duoen Henrik Asheim og Tage Pettersen siste SSB-tall for antall arbeidsplasser i Norge.

DEL

Leserbrev

Vi blir stadig flere i jobb. Hele 56.000 nye jobber er skapt det siste året, viser nye tall fra SSB. I Østfold er det skapt 1.867 nye arbeidsplasser. Dette viser at regjeringens politikk for nye jobber og flere i arbeid virker!

Veksten viser at optimismen er tilbake i næringslivet. Jobbvekst er utelukkende positivt. Det er kun gjennom å få flere i arbeid at vi skaper de verdiene som sørger for et høyt velferdsnivå. For at vi skal kunne beholde et høyt velferdsnivå også i fremtiden er vi nødt til å skape enda flere lønnsomme arbeidsplasser og å sikre at flere av de som står utenfor, kommer inn i arbeidslivet. Dette er regjeringens jobb nummer én.

Det beste velferdstiltaket er å skaffe folk en jobb å gå til. For å komme ut av fattigdom må folk inn i arbeidsmarkedet. Derfor fører Høyre i regjering en politikk for å skape flere arbeidsplasser. Tallene fra SSB viser at politikken regjeringen fører fungerer. Arbeidsplasser skapes, og vi har nå den laveste ledigheten på ti år.

Dette er viktig for å sørge for at ingen havner i ledighet fra en tidlig alder.

Høyre har redusert næringslivets kostnader med 15 milliarder kroner, og de neste årene skal vi redusere rapporteringsbyrden for næringslivet som vil gi besparelser på 10 milliarder kroner. Gjennom målrettede skattereduksjoner og kloke investeringer i kunnskap og samferdsel gjør vi det enklere og mer lønnsomt for privat sektor å skape arbeidsplasser. Dette er viktig for å sikre at den velferden vi nyter godt av i dag skal bevares for fremtidige generasjoner. Vi står overfor flere langsiktige utfordringer knyttet til å få flere i arbeid.

Fremtidens arbeidsmarked gir store muligheter, men også utfordringer som må møtes. Vi blir flere eldre, arbeidsmarkedet automatiseres og behovet for høykompetente arbeidstakere øker. Derfor tar Høyre i regjering grep for å møte disse utfordringene. Vi gjennomfører et løft i skolen og arbeidsmarkedet, slik at elever lærer mer, færre faller fra og for at ingen skal oppleve at de går ut på dato.

Dette er viktig for å sørge for at ingen havner i ledighet fra en tidlig alder, og for å gi elevene kompetansen som trengs i fremtidens arbeidsmarked. Ikke minst gjennomfører vi en inkluderingsdugnad, som gjør at flere blir inkludert i arbeidsmarkedet. Slik sikrer vi fremtidens arbeidsplasser, slik skaper vi verdier, og slik sikrer vi et bærekraftig velferdssamfunn.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags