SV sier nei til forskjells-Norge

Freddy André Øvstegaard: Forskjellene kan utjevnes ved å skattlegge inntekt, formue og arv. Dagens regjering står for det motsatte.

Freddy André Øvstegaard: Forskjellene kan utjevnes ved å skattlegge inntekt, formue og arv. Dagens regjering står for det motsatte. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

– Det skal lønne seg å jobbe, men de som av ulike grunner ikke har lønnet arbeid, skal slippe å leve i fattigdom, skriver SVs førstekandidat i Østfold.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Norge er et velferdssamfunn sammenlignet med mange andre land. Dessverre øker nå avstanden mellom dem som har høy inntekt og formue, og dem som verken har arbeidsinntekt eller mottar store gaver og arv etter rike forfedre.

Forskjellene kan utjevnes ved å skattlegge inntekt, formue og arv. Dagens regjering står for det motsatte. Det gis skattelette til dem med de høyeste inntektene og de største formuene, og arveavgiften er avskaffet.

Konsekvensene blir stadig mer iøynefallende mellom dem med de flotteste villaene, fritidseiendommene og luksusgjenstandene, og dem som ikke en gang gis mulighet til å eie sin egen bolig eller ta med ungene på ferie. Andelen barn og ungdom som vokser opp i fattigdom er økende. Konturene av et klassesamfunn kommer i økende grad til syne.

På Stortinget vil SV ta kampen for et inkluderende arbeidsliv der alle som kan jobbe eller ta utdanning, får muligheten til det. Det skal lønne seg å jobbe, men de som av ulike grunner ikke har lønnet arbeid, skal slippe å leve i fattigdom.

På Stortinget vil jeg og SV blant annet ta kampen for:

  • At uføretrygden får et nivå som hindrer et liv i fattigdom.
  • At økonomisk sosialhjelp heves til et nivå man kan leve av.
  • Øke barnetrygden og holde den utenfor ved beregning av økonomisk sosialhjelp.
  • Forsterke ordningene med overgangsstønad og avklaringspenger, men med økt fokus på utdanning og arbeidsrettede tiltak.
  • Styrke VTA-ordningen (Varig Tilrettelagt Arbeid) og utvide antall plasser betydelig.
  • Gi barnevernstjenesten økte ressurser til å følge opp barn, ungdom og deres familier i vanskelige livssituasjoner.
Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags