Gå til sidens hovedinnhold

Flere av dere som tar ekstrajobb før jul kommer til å bli lurt

Artikkelen er over 4 år gammel

Jeg ønsker meg en førjuls- og romjulstid uten fortvilte telefoner fra ungdom og foreldre som har hatt dårlige erfaringer med sine arbeidsgivere, skriver leder for LO i Fredrikstad, Vidar Schei.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Et seriøst arbeidsliv er avhengig av at partene i arbeidslivet organiserer seg. At bedrifter melder seg inn i arbeidsgiverforeninger og at vanlige lønnsmottagere går inn i arbeidstagerorganisasjoner. Det er den eneste garantisten for at lønnsdannelsen i Norge ikke stopper opp.

Til sammenligning er organisasjonsgraden i USA på kun noen prosent, noe som også har ført til at lønnen for den vanlige arbeider der nærmest har stått stille eller gått tilbake, de siste 20 årene. Noe som også har ført til økte forskjeller mellom de som har lite og de som har mye.

I Norge er også organisasjonsgraden på vei nedover, og vi ser allerede tendenser til at lønnen innen enkelte arbeidsgrupper har stoppet opp eller stagnert. Vi ser også større tendenser til at arbeidsgiverne er blitt tøffere, og at ansatte ikke tørr å si ifra om overtramp og brudd som skjer, av frykt for å miste jobben.

Klarer vi ikke å snu denne trenden, er vi i ferd med å gå tilbake til den tiden da arbeiderne sto med lua i hånden og arbeidsgiverne hadde all makt. Det er ikke et slikt samfunn vi ønsker.

Det er flere grunner til at organisasjonsgraden i Norge går nedover, vi har fått mange arbeidere hit fra andre europeiske land. I tillegg har regjeringen åpnet for mer midlertidighet, og de som jobber midlertidig ser ikke behovet for å organisere seg.

Selv om det er de som er i midlertidig jobb og er utenlandsk arbeider som i størst grad trenger en fagbevegelse i ryggen, for det er de som har den tøffeste hverdagen i arbeidslivet her til lands.

Selv ville jeg aldri turt å jobbe uten å være organisert. Det å vite at jeg har en organisasjon i ryggen som tar vare på mine rettigheter, som hjelper meg hvis jeg blir usaklig behandlet, og som gir deg rettshjelp ved konflikter og problemer på arbeidsplassen, er en trygghet.

På lik måte som alle forsikrer sitt hus og hjem, håper en at en aldri får bruk for den forsikringen.

 

På lik måte som alle forsikrer sitt hus og hjem, håper en at en aldri får bruk for den forsikringen. Slik er det å være organisert også, det er en forsikring av arbeidet ditt, en trygghet å vite at vi er der for deg.

Selv er jeg en del av LO-familien, og i fjor hjalp vi våre medlemmer i yrkesskadesaker til å vinne frem med krav på over 220 millioner kroner, som gir en erstatning i gjennomsnitt til de berørte på 850.000 kroner. Uten dette nettverket vil en som skader seg, gått glipp av betydelige summer. I tillegg hjelper vi tusenvis av medlemmer med lønnskrav, ved permitteringer og oppsigelse og andre brudd på sine rettigheter.

Når en ikke er organisert, og blir utsatt for brudd på sine rettigheter, må en selv ta kostnadene ved bruk av advokater. Slike saker kommer fort opp i kostnader på flere hundre tusen. Den enkelte må ta risikoen selv, noe som dessverre fører til at mange ikke går videre med saken sin, og arbeidsgiverne slipper straff.

I den forholdsvis korte tiden jeg har vært LO-leder i Fredrikstad, har jeg fått svært mange frustrerte telefoner fra personer som har blitt usaklig behandlet av bedriften de jobber ved, her i Fredrikstad. Jeg vet at de fleste har gode saker, og hadde de vært organiserte, ville det juridiske apparatet til LO tatt saken for dem. Og mange av dem ville vunnet frem.

Det er ikke med lett hjerte jeg må avvise noen, og fortelle at jeg ikke har mulighet til å hjelpe.

 

Det er ikke med lett hjerte jeg må avvise noen, og fortelle at jeg ikke har mulighet til å hjelpe. Det er utvilsomt det kjipeste med dette vervet. Muligheten de har da, er å ta kostnadene og risikoen selv, noe de fleste ikke gjør, for det er en mulighet for å sitte igjen med stor gjeld og fortsatt uten jobb, etter at saken er ferdig.

I disse jule- og julebordstider, trenger de fleste hoteller og restauranter, og hele handelsnæringen, ekstra folk i jobb. Ofte er dette unge og uerfarne jenter og gutters første møte med arbeidslivet. Min oppfordring er at dere organiserer dere, for det er garantert at flere av dere kommer til å bli lurt, få mindre lønn en lovet, i noen tilfeller, ikke lønn i det hele tatt.

Dette bør også dere foreldre og besteforeldre passe på, og oppfordre barn og barnebarn til å bli organiserte. Det jeg ønsker meg til jul er en førjuls- og romjulstid uten fortvilte telefoner fra ungdom og foreldre som har hatt dårlige erfaringer med sine arbeidsgivere.

Håper alle får en hyggelig og god førjulstid.

Kommentarer til denne saken