Gå til sidens hovedinnhold

Ikke glem butikkansatte i debatten om null-kontrakter

Artikkelen er over 3 år gammel

– Folk blir ansatt som ekstrahjelp eller tilkallingsvikar, men jobber faste vakter over lengre tid, ja faktisk i årevis, skriver Åsmund Utgård om såkalte null-kontrakter.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

De butikkansatte blir litt glemt i debatten om null-kontrakter. Når Jonas Gahr Støre snakker om at han vil forby null-kontrakter, snakker han mye om bygg- og anleggsbransjen og de uten lønn mellom oppdrag, men hva med alle som jobber på null-kontrakt i varehandelen?

I handelen snakker vi ikke så mye om null-kontrakter, men om ekstrahjelper eller tilkallingsvikarer. Denne typen kontrakter har etterhvert blitt et utbredt problem i varehandelen. Folk blir ansatt som ekstrahjelp eller tilkallingsvikar, men jobber faste vakter over lengre tid, ja faktisk i årevis. Vi ser eksempler på folk som jobber helt opp mot 100 prosent stilling på ekstrahjelpkontrakt.

Enkelte bedrifter har sågar delt timebudsjettet i to, slik at man har et gitt antall timer å bruke på fast ansatte og tilsvarende til ekstrahjelper. Dette fører blant annet til at det blir vanskeligere for en deltidsansatt å få økt sin stilling eller for ekstrahjelpene å få noe fast. Ofte får man til svar at det ikke er ledige timer, selv om man faktisk jobber disse timene fra før, men uten at man har det kontraktsfestet.

Det problematiske med dette er at en ekstrahjelp står tilnærmet helt uten rettigheter.

 

Det problematiske med dette er at en ekstrahjelp står tilnærmet helt uten rettigheter. Man får for eksempel ikke bygget opp noen ansiennitet i bedriften, det får man først når man er fast ansatt. Mens deltidsansatte har fortrinnsrett til utvidet stilling har ikke ekstrahjelper rett på noen verdens ting, ikke et lite minutt en gang. Man er kort og godt prisgitt de vaktene man får. Som ekstrahjelp får man heller ikke utbetalt lønn når man har ferie, så man er ofte avhengig av å spare godt på feriepengene for i å få råd til å ta ferie.

En annen situasjon som mange på ekstrahjelpkontrakt opplever er at de ikke får lån i banken. Verst er det kanskje når en slik situasjon oppstår ganske brått, kanskje man opplever et samlivsbrudd og trenger et nytt sted å bo, eller man plutselig må ha ny bil fordi den gamle ikke vil mer. Man søker om lån men banken sier tvert nei fordi du ikke er fast ansatt, selv om du har jobbet i den samme butikken i fem-seks år. Det er en utrolig tung og vanskelig situasjon og havne i.

Denne problematikken snakkes det altså lite eller ingenting om i debatten om 0-kontrakter, hverken fra Jonas Gahr Støre eller LOs ledelse. Det dreier seg stort sett om de som er uten lønn mellom oppdrag i bygg- og anleggsbransjen. Dette er selvsagt også et stort problem som det er viktig å få bukt med, men man må ikke glemme alle ekstrahjelpene og tilkallingsvikarene i varehandelen. Det er et problem som det er like viktig å ta tak i som de uten lønn mellom oppdrag.

Nullkontrakt

  • En nullkontrakt er en arbeidskontrakt hvor den ansatte er fast ansatt i en null prosent stilling.
  • Man er fast ansatt men uten fast arbeidstid. Dette vil si at arbeidstakeren ikke får lønn mellom oppdragene.
  • I en nullkontrakt vil det gjerne ikke fremgå når eller hvor mye man skal jobbe.
  • Kilde: osloadvokatene.no

 

Åsmund Utgård

Leder Østfold Handel og Kontor

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.