Slik kan dere få flere i arbeid, NHO!

NITOs tips til dem som ansetter: – Legg ikke automatisk bort søknader fra kandidater som ikke har akkurat erfaringen og spisskompetansen du ser etter.

NITOs tips til dem som ansetter: – Legg ikke automatisk bort søknader fra kandidater som ikke har akkurat erfaringen og spisskompetansen du ser etter. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Beate Andersen, NITO i Østfold, ber bedriftene ta jobben med å utvikle arbeidstagere som ikke kommer i betraktning når jobber utlyses.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

Nylig deltok vi på et «møte» med NHOs administrerende direktør Kristin Skogen Lund i Oslo. Her tok vi opp paradokset at næringslivet melder om stor mangel på kompetanse innenfor IT- og ingeniørfag samtidig som det er flere tusen arbeidsledige innenfor de samme feltene. Mangel på folk rammer inntjeningen til bedriftene, og bak ledighetstallene skjuler det seg mange tunge stunder og personlige tragedier. Skogen Lund delte vår bekymring og ba oss ta opp dette med NHO lokalt for å få «sus i serken» som hun sa. Her i Østfold er det NHOs regiondirektør Roald Gulbrandsen som er ansvarlig. 

Arbeidsledighet, og da spesielt langtidsledighet er noe av det verste som kan ramme et menneske. NITOs ledige medlemmer er tydelige på at de både er villige til å flytte og tilegne seg ny kompetanse for å komme i jobb. Jeg tror ikke våre folk er unike her. De aller fleste av dem som blir rammet av ledighet har lyst på å jobbe, og da er det ingen grunn til at norske arbeidsgivere skal slite med å skaffe kompetanse. I lys av dette har vi her noen konkrete råd til NHOs bedrifter for å få folk i arbeid:

■ Legg ikke automatisk bort søknader fra de over 50 år.

■ Legg ikke automatisk bort søknader hvor norsken ikke sitter hundre prosent.

■ Legg ikke automatisk bort søknader fra unge og nyutdannede søkere.

■ Legg ikke automatisk bort søknader fra kandidater som ikke har akkurat erfaringen og spisskompetansen du ser etter.

■ Legg ikke automatisk bort søknader fra søkere som ikke bor i Østfold. 

Følger man disse rådene, og tar jobben med å utvikle disse arbeidstagerne, vil de garantert betale tilbake med solid innsats, lojalitet og entusiasme. Og det er ikke bare arbeidsgiverne som vil nyte godt av flere ingeniører i arbeid. I TNS gallups undersøkelse fra 2015 er det ingeniører folk flest mener er den viktigste yrkesgruppen for nye arbeidsplasser og verdiskaping i Norge. Østfold har ikke råd til å la ingeniører gå ledig. Tar du og NHO ballen, Roald Gulbrandsen?  

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.