Kan ikke se et eneste faglig argument for at det er bedre for Geir å sove på institusjon

Geir Rugsveen Engen må tilbringe nettene på Helsehuset. Steinar Kleiven mener kommunen ikke vil ut med den reelle grunnen til at han ikke får hjelpen har trenger til å sove hjemme.

Geir Rugsveen Engen må tilbringe nettene på Helsehuset. Steinar Kleiven mener kommunen ikke vil ut med den reelle grunnen til at han ikke får hjelpen har trenger til å sove hjemme. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Steinar Kleiven til Elisabeth Bjørnstad Karlsen og Marte Toft Nordrum i Prosjekt palliasjon i Fredrikstad kommune: – Det dere skriver handler ikke om Geir, men om konsekvensene det skulle få for kommunen om Geir fikk sove hjemme.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Etter å ha lest innlegget til Bjørnstad Karlsen og Nordrum to ganger, har jeg kommet frem til at eneste årsaken til at innlegget er sent til FB, er å kritisere avisen for at de skriver om Geir. Kan ikke se et eneste argument som faglig forteller at det er bedre for Geir å sove på en institusjon enn å sove hjemme.

Selv har jeg påpekt at dette har med kommunens ressurser og økonomi å gjøre. Dere skriver selv «tenk om alle i lignende situasjon (BPA) hadde samme ønske som Geir?»

Ja og hva så? Er det faglig bedre å bo på institusjon enn å bo hjemme? Det er helt åpenbart at om en kommune skulle levere den tjenesten som måtte passe for den enkelte til alle, så handler det om økonomi. Da blir det viktig for Fredrikstad kommune å holde på prinsippene.

Dere skriver videre at FB gir spalteplass til de som vil kommentere situasjonen til Geir. Hvorfor er deres nærmeste sjef taus? Hvorfor har ikke den politiske leder for hjemmesykepleien kommet på banen?

Argumentet om taushetsplikt i saken til Geir virker på meg som om det er en måte å unngå å bekrefte at det handler om ressurser. Hvis ikke, så skulle man på en enkel forsvare kommunens handlemåte. Så Bjørnstad Karlsen og Nordrum, kom med saklige argument for at det er bedre for Geir å sove på institusjon enn å sove hjemme. Det dere skriver handler ikke om Geir, men om konsekvensene det skulle få for kommunen om Geir fikk sove hjemme. Og da blir det drøyt å kritisere FB for å skrive om saken.

Steinar Kleiven

Kråkerøy

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.