Vær en trygg og god voksen, dropp alkohol i julen!

– Det er mange barn som lever under skjult alkoholmisbruk, antageligvis så kjenner vi flere som stadig opplever sine omsorgspersoner i full rus.

– Det er mange barn som lever under skjult alkoholmisbruk, antageligvis så kjenner vi flere som stadig opplever sine omsorgspersoner i full rus. Foto:

Av

– Jeg er stolt av å gi barna mine en alkoholfri hverdag. Den dagen de er gamle nok til å bestemme selv håper jeg de går i mine fotspor og viser måtehold eller eventuelt avhold som meg selv, mener Anne Belinda Hjelteig.

DEL

Leserbrev

Nå er det snart jul igjen, i julen blir alkoholforbruket doblet, og kanskje triplet også. Og veldig ofte er det barn der. Utrygge barn, redde barn.

«Bare ett glass,» sier du.

Noen ganger kan ett halvt være nok, eller bare det å se flaska komme opp på bordet. Humøret vil endre seg og stemning vil endre seg. Dette vil gjøre mange barn utrygge, det er ikke bare beruselsen som gjør barn utrygge. Husk barna kjenner oss veldig godt på lukt, ansikts uttrykk, væremåte m.m.

Vi er så heldige at Norge skal være ett så godt og trygt land å vokse opp i, hvorfor kan ikke vi som voksne trygge, gode, omsorgsfulle omsorgspersoner da holde oss edru disse dagene? Det er mange barn som lever under skjult alkoholmisbruk, antageligvis så kjenner vi flere som stadig opplever sine omsorgspersoner i full rus.

Kan vi ikke gå sammen for å skape trygge rammer, og vise at det å drikke alkohol sammen med barn ikke er greit. Det er ikke noe som heter «sunt forhold», man burde ikke vente at barna våre skal vokse opp i den tro at det å drikke alkohol er noe vi alle gjør, normalisere det som at det er i hvert ett hus.

Jeg er stolt av å gi barna mine en alkoholfri hverdag. Den dagen de er gamle nok til å bestemme selv håper jeg de går i mine fotspor og viser måtehold eller eventuelt avhold som meg selv.

Gå gjerne inn og signér underskriftskampanjen til IOGT, hvitjul.no.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags