Det gir ikke mening å si at den befruktede cellen er kvinnens «egen kropp»

–  Jeg har til gode å se overbevisende argumenter for at embryoet er en del av kvinnekroppen på linje med kvinnens mage, nyrer og lever, skriver Ihlebæk.

– Jeg har til gode å se overbevisende argumenter for at embryoet er en del av kvinnekroppen på linje med kvinnens mage, nyrer og lever, skriver Ihlebæk. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Guttorm Oskar Ihlebæk svarer Maria D. Imrik: – På ett punkt tar Imrik grunnleggende feil: Det gir ingen mening å si at embryoet er kvinnens «egen kropp».

DEL

Leserbrev

Jeg er ikke medlem av KrF, men opptatt av retten til liv og saklig diskusjon om dette temaet. Det er ingen ting som tyder på at kvinners selvbestemmelse til abort «står på spill» når det dukker opp spørsmål som reservasjonsrett, tvillingabort og eventuelle justeringer i lovens § 2c. Likevel hevder Maria D. Imrik dette i FB 7. november.

Imriks innlegg har, til tross for en kampstil, mange argumenter som er verd å lytte til og overveie. Men på ett punkt synes jeg hun tar grunnleggende feil. Hun benytter avslutningsvis kamp-parolen «kvinners rett til å bestemme over egen kropp». Jeg har alltid undret meg over at dette uttrykket blir brukt, og har til gode å se overbevisende argumenter for at embryoet er en del av kvinnekroppen på linje med kvinnens mage, nyrer og lever.

Snarere er det slik at embryoet meget raskt utvikler egne legemsdeler, som ikke er kvinnens, og som indikerer at her er et selvstendig individ på vei. Det hele ender med at kvinnens kropp, med jordmorens hjelp, frastøter seg det nye legemet i en fødsel. Eller kanskje bedre uttrykt: Det nye legemet takker for seg, trenger seg ut og liksom sier: «jeg er meg, og det har jeg alltid vært». Derfor gir det ingen mening å si at embryoet er kvinnens «egen kropp».

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags