Hårreisende påstander av Astrid Eriksen

Foto: Erik Hagen

Foto: Erik Hagen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Maria D. Imrik: – Det virker som om Eriksen har en oppfatning av at Arbeiderpartiet syns det er ufattelig gøy å snakke om 22. juli til enhver tid – da har man misforstått.

DEL

Leserbrev 

20. mars skriver Astrid Eriksen i Fredriksstad Blad om hvordan Arbeiderpartiet alltid drar frem 22. juli i den offentlige debatten, at Arbeiderpartiet selv hadde det fulle ansvar for sikkerheten når terroren rammet partiet og hvor urimelig det er når Jonas Gahr Støre ikke godtok unnskyldningen fra Sylvi Listhaug. 

Her er det mye som må oppklares, det er åpenbart.

Terror har ofte blitt debattert siden 22. juli. Det er ikke noe Arbeiderpartiet «bruker» på noen som helst måte. Det virker som om Eriksen har en oppfatning av at Arbeiderpartiet syns det er ufattelig gøy å snakke om 22. juli til enhver tid – da har man misforstått. Grunnen til at 22. juli ble et stort tema de siste ukene, er at Listhaug beskyldte Arbeiderpartiet for å sette terroristers rettigheter fremfor nasjonens sikkerhet. Da er det riktig å minne på at Arbeiderpartiet har vært et mål for og vært rammet av terror som kom som følge av at hatet mot partiet tok veien ut av kommentarfeltet. Listhaugs retorikk bygger opp under hatet og skaper splittelse.

Hatet som lå bak angrepet eksisterer enda, det ser vi i kommentarfeltene på Facebook eller når det marsjeres i våre gater.

Jeg merker jeg blir skikkelig opprørt når Eriksen skriver at det var Arbeiderpartiets fulle ansvar hva som skjedde den dagen. Det var jo helt utenkelig at noen skulle dra over til en øy med ungdom for å ta livet av dem, basert på hvilket verdigrunnlag de hadde og hvilket ungdomsparti de var medlem av. Hva skulle man gjort? Bure øya inne? Besøke en spåkone i forkant? Alt som skjedde 22. juli er gjerningsmannens ansvar. Det er han som sto bak angrepet som resulterte i at 77 uskyldige mennesker ble drept. At Eriksen legger dette ansvaret på partiet som ble angrepet, er totalt forkastelig.

Når det kommer til unnskyldningene som ble negativt tatt imot av blant annet Jonas Gahr Støre, så handler det rett og slett om hva man beklager. Listhaug beklaget fordi folk ble såret – ikke for det grove innholdet i hennes innlegg. Hun beklaget at de som overlevde og de som mistet sine nærmeste reagerte på uttalelsen hennes – som om det skulle være til noen overraskelse. Innholdet derimot, det angret hun åpenbart ikke å ha fremmet. En slik unnskyldning er ikke en minister verdig.

22. juli er ikke noe vi skal slutte å snakke om, tvert imot. For hatet som lå bak angrepet eksisterer enda, det ser vi i kommentarfeltene på Facebook eller når det marsjeres i våre gater. Og vi vet hva det hatet kan føre til. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags