Bilister presset seg frem mens barnetoget gikk

Barnetog langs Mosseveien: 17. maitoget ved Trosvik skole kommer fra Onsøyveien og inn i rundkjøringen ved byggevarebutikken på Fjeldberg. Det følger deretter Mosseveien ett kvartal før det går av til Fjeldberg sykehjem.  Barbro Røed ber Fredrikstad kommune sørge for bedre sikkkerhet neste år. Foto: Google maps

Barnetog langs Mosseveien: 17. maitoget ved Trosvik skole kommer fra Onsøyveien og inn i rundkjøringen ved byggevarebutikken på Fjeldberg. Det følger deretter Mosseveien ett kvartal før det går av til Fjeldberg sykehjem. Barbro Røed ber Fredrikstad kommune sørge for bedre sikkkerhet neste år. Foto: Google maps

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Barbro Røed er oppgitt over bilister som ikke kunne vente de minuttene barnetoget ved Trosvik skole gikk Mosseveien, og ber kommunen om å sørge for bedre sikkerhet neste år.

DEL

Leserbrev 

I år, som alltid, har vi hatt en suveren 17. mai-feiring, ungene har kost seg og frydet seg over å kunne synge av full hals og glede seg over dagen.

Men en stor skygge la seg over barnetoget for oss foreldre og tilskuere i dag da vi spente ventet på barnetoget på Trosvik. Barnetoget på Trosvik har, i alle år jeg kan huske, hatt samme ruta; fra skolen, opp Mølleveien, ned mot Fjeldberg og inn ved aldershjemmet hvor bussene står og venter på å kjøre dem som også skal gå i byen. 2. klasse skal synge for dem på Fjeldberg Aldershjem og dette er en stor glede for alle hvert år.

Flere av oss som stod der prøvde å få dere til å stoppe, men i stedet for å stå stille så valgte dere å sneie borti oss og kjøre forbi på baksiden av oss.

Mens vi står og ser på toget som da tar ca ti minutter fra rundkjøringen ved XL-Bygg og inn til bussene, så erfarer vi flere biler som presser seg frem mens barna går i toget! Helt greit at du som kjører har din familie og dine barn trygt i bilen, men våre barn og barnebarn gikk faktisk i toget som du og flere med deg presset dere frem i! Dere hadde så dårlig tid med å komme til byen for hvilken som helst grunn at dere ikke hadde tid til å vente de ti minuttene det tar for toget å bli ferdig.

Sånn til en annen gang så kan jeg garantere at det ikke vil være noen barn som går i tog på innfartsåra, bruk heller den veien. Mulig det ville vært litt kø der også, men da sitter ihvertfall barn og voksne trygt i bilene sine og ingen som går i barnetog er i fare for å bli kjørt ned av noen som ikke klarer å vente ti minutter.

Flere av oss som stod der prøvde å få dere til å stoppe, men i stedet for å stå stille så valgte dere å sneie borti oss og kjøre forbi på baksiden av oss.

Jeg personlig gleder meg over 17. mai-feiringen hvert eneste år, jeg blir så glad når jeg hører ungene synger og kommer med klasserop, skråler og ler, men i år så mistet jeg, og flere med meg, fokuset fordi vi måtte følge med så ingen av ungene ble kjørt ned. Håper dere rakk det som var så enormt viktig at man kan sette liv i fare. Har du så dårlig tid, så kjør tidligere!

En liten anmodning til Fredrikstad kommune fra neste år av er å kanskje tenke tanken på å sørge for at denne lille strekningen er trygg for våre barn som går i toget på Trosvik, mye mulig dette oppleves flere andre steder utenfor bykjernen også, men dette har jeg ingen kjennskap til og kan ikke uttale meg om. Syntes selvsagt det er fryktelig trist at man må sperre av slik man har gjort de siste par årene nå med store søplebiler etc og at verdensbildet er slik det er, men evig takknemlig for at den flotte kommunen vår gjør det den kan for at vi som feirer skal føle oss trygge.

Uansett, håper enkelte der ute i trafikken tenker seg om en ekstra gang eller to i fremtiden og tar seg tiden med å vente, bilen din på 3,5 tonn eller mer kan gjøre ganske stor skade på små mennesker.

Vi ønsker alle å ha en god opplevelse og gode minner etter å ha feiret dagen vår. Så la oss ta hensyn.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags