Månefestivalen er over for denne gang. Hver sommer gjennom mange år er denne uka satt av til 3–4 dager med musikk, gode venner, øl og mat i den vakre Månehagen. Men dette kommer selvfølgelig ikke av seg selv. Måneder med hard jobbing av staben og mange frivillige gjør denne uka til et av årets høydepunkter. Og selv om man skulle ønske seg enkelte andre artister får man nye bekjentskaper i musikkens verden.

Men alltid er det noen som skal helle malurt i begeret. I år har det gått over alle grenser. Folk som ønsker festivalen økonomisk katastrofe. Og en som kaller dette vedtaket for fascistisk/nazistisk. Og mange andre som oppfordrer til boikott etc. Og plutselig henger noen fra næringslivet i Gamlebyen seg på med påstand om at Månen graver sin egen grav. Månen får altså skylda for at enkelte utesteder ikke har solgt nok.

Og i kommentarfeltene kommer kritikken merkelig nok fra folk som aldri eller sjelden har satt sine ben på Månefestivalen. Man får også en følelse av at det er de samme folkene som daglig klager på alt som skjer i byen. Som f.eks. Pride, bilfritt sentrum, gratis ferger, innvandring, politikere, etc.

Alt dette på grunn av at festivalen i år valgte å servere kun vegetarmat.

Jeg synes det er helt greit at folk gir uttrykk for at de gjerne skulle hatt seg en burger på festivalen, men nå er det jo slik at det er festivalen som bestemmer hva som skal serveres på deres område. Og de fleste godtar jo dette og nyter god vegetarmat i hyggelige omgivelser. Eller tar seg en tur i Gamlebyen med de tilbud som finnes der.

Månefestivalen graver definitivt ikke sin egen grav. Billetter for neste år er allerede i salg. Og neste års festivaluke er krysset av i kalenderen.

Takk til staben og frivillige som år etter år jobber for at Månen kommer til byen. Vi sees neste år.