Leif Andreas Solberg (Kiwanis Kråkerøy), Sten Eriksen (Kiwanis Fredrikstad) og Rune Solberg, salgs og markedssjef på City, er garantistene for at juleselskapet i år skal bli minst like trivelig som de foregående.

Blitt et familieselskap

– Dette er dugnad på sitt beste, og det oppleves så meningsfylt. Gleden over å bidra til at andre har det bra er drivkraften vår. Og vi har på ingen måte tenkt å gi oss med det første, sier de tre.

Fra å være en juleselskap for eldre og enslige, er det nå blitt et familieselskap. I fjor kom det 160 gjester, hvorav 48 var barn. Målet er å samle like mange i år.

– I skrivende stund er det påmeldt 88 gjester. Fem sjåfører er klare og 12 frivillige hjelpere har meldt sin interesse, sier Leif Andreas Solberg.

Les også: Ny deltagerrekord på Kiwanis' juleselskap

Trenger sjåfører

– Trenger dere flere sjåfører og frivillige?

– Ja! vi bør minst ha 10 sjåfører og 20 frivillige, men det tror jeg vi skal klare.

Kiwanis' juleselskap

Juleselskapet avvikles på julaften i tidsrommet 12–16.

Fristen til å melde seg på går ut 18. desember.

Frivillige og gjester kan melde sin interesse enten til telefonnummer, 69397333/41328260, eller til mailadresse: [email protected]

Næringslivet deltar

Citys egen Rune Solberg er koordinator og klar for sitt 13. juleselskap. Og han gleder seg som et barn.

– Dette er et av årets høydepunkter. For noen år siden dro jeg på ferie og fikk ikke med meg selskapet. Det skal ikke skje igjen! smiler han.

Scandic City Hotel legger mye i potten for at selskapet skal bli vellykket.

– Vi bidrar med lokaler, kokker, hovmester og julemat, dessert og drikke. I sum snakker vi nok om nærmere 100.000 kroner, men vi er så heldig å få god støtte fra distriktets næringsliv, sier Solberg.

Underholdning og taler

Trosvik veterankorps spiller mens gjestene ankommer. De musikalske innslagene står Einar Solem (tangenter), Kari Stokke og Bjørnar Spydevold og Arne Børresen (trompet) og Espen Kristoffersen (trompet) for.

Domprost Knut Erling Johansen stikker innom, det gjør også varaordfører Siri Martinsen.

Og bare så det ikke skal være noen tvil: Julenissen har meldt sin ankomst i år også.