Hvem i all verden er det som sitter i Skatteutvalget og kommer med forslag som ikke synes å ha bakkekontakt når de for det første 1) mener at pensjonister betaler for lite skatt i disse magre tider hvor det synes å bli verre og verre med prisstigninger på det meste? Skal pensjonister straffes for dette?

Og for det andre 2) sies det at enslige pensjonister med egen bolig vil rammes svært hardt som kan medføre tredobbel skattesmell!?

Uansett hvilke argumenter de har – har de tenkt å flå pensjonister enda mer, hvor en skulle tro alle pensjonister er mangemillionærer! Har disse økonomene i det hele tatt peiling på hvordan livet arter seg for vanlige pensjonister? Det heter at økonomer vet prisen på alt, men ikke verdien av noe. Tydeligvis.

Økonomer og byråkrater synes i det hele tatt å ha en virkelighetsoppfatning som er fjernt fra det faktiske liv. Men dumheten har jo ingen grenser. Eller som Albert Einstein sa:

Det er to ting som er uendelig, universet og dumheten, men jeg ikke sikker om det gjelder førstnevnte!

Og høyere skatt for pensjonister med eneboliger er jo i strid med myndighetenes ønsker, de vil at jo de gamle skal bo hjemme lengst mulig i stedet for på sykehjem, og heller få besøk av hjemmesykepleien. Tydeligvis er politikere mer forvirret enn folk flest!

Jeg håper og tror det blir mange protester og at sunn fornuft hentes frem.

Godt nytt år til alle med vettet i behold!