Vinner på walkover

Football Manager synes å jobbe etter oppskriften; "never change a winning team" - og lykkes.

Football Manager synes å jobbe etter oppskriften; "never change a winning team" - og lykkes.

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Det skorter på betydelige endringer, men FM11 er likevel kongen på haugen.

DEL

SPILLVERKET.NOFootball Manager-utvikler Sports Interactive har beholdt den rendyrkede profilen de har hatt siden serien het Championship Manager.

Det er utvilsomt en av grunnene til at den fortsatt er kongen på haugen blant managerspillene.

Ingen kompromisser er inngått på det som nærmest er seriens mantra – et ekstremt detaljnivå og detaljstyring som fort kan gi deg musearm, såre fingertupper og søvnløse netter.

For spesielt interesserte

Det er ikke til å stikke under stol at Football Manager er for spesielt interesserte, men så gir det oss også en helt spesiell glede, som inget annet managerspill har kommet i nærheten av.

Resultatet er gjerne at man sitter oppe til langt på natt for å finjustere taktikken eller lete etter spilleren som vil gjøre troppen komplett.

Der mantraet i mange strategispill er ”bare en runde til” er det gjerne ”bare en sesong til” som gjelder for Football Manager.

Never change a winning team

Football Manager 2011 representere ikke noe "giant leap forward", men har sannelig heller ikke mistet noe av sjarmen på veien.

Hvis du er lidenskapelig opptatt av fotball og villig til å investere litt tid til å lære deg spillet er det liten grunn til å nøle.

At utviklerne fortsatt har rom for forbedringer er først og fremst en konklusjon til ettertanke. Det er uansett liten tvil om at Football Manager tilbyr en særegen verdi for målgruppen.

Utviklerne tuller ikke med suksessoppskriften – selv om en av årets ”forbedringer” snarere er en forverring – og tilhengerne kan være trygg på at de vet hva de får.

Les hele anmeldelsen av Football Manager 2011 på Spillverket.no

Les også disse artiklene på Spillverket.no

Bonusspill skjult i Call of Duty: Black Ops

Dommedag kan komme i 2013

Vrikk rumpa med Sean Paul

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken