Gå til sidens hovedinnhold

Dårlig gjort å henge ut driften av Storesand teltplass

Anne May S. Olsen, Høyre svarer ordfører Mona Vauger: – Å henge ut bilder av folks private telt på denne måten er dårlig gjort.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ordføreren på Hvaler, Mona Vauer går hardt ut mot dagens drift av campingplassen på Storesand.

Etter hva jeg forstår av dagens oppslag i FB, har ordføreren vært på Storesand og tatt bilder av det hun syns er for store og privatiserende telt. Å henge ut bilder av folks private telt på denne måten er dårlig gjort. Det kan godt være at regelverket for drift av Storesand bør vurderes og eventuelt fornyes, men det er ikke ordførerens «synsing» om størrelser på telt som skal legges til grunn for utarbeidelse av nytt regelverk.

I stedet for å kritisere campingdriften, så burde ordføreren gi driftsstyret på Storsesand en stor takk for at de har holdt området i orden og jobbet på dugnad for å skape en hyggelig famileteltplass. Før vi fikk det nye flotte frilutshuset med tilhørende sanitæranlegg, var forholdende mildt sagt kummerlige på Storesand. Det må være lov og si at en nok måtte være ekstremt glad i både camping generelt, og Storesand speiselt for å ha» holdt ut» som camper på teltplassen de siste årene.

Jeg går ofte veien forbi teltplassen når jeg er på tur. I motsetning til ordføreren gleder jeg meg over teltene som kommer på forsommeren og syns det er fantastisk at noen fremdeles holder teltkulturen i hevd. Jeg forstår overhodet ikke hva hun mener når beskriver dette som om telt i hyttestørrelser, eller kaller det privatisering av campingen.

Ifølge driftsstyret har det ikke vært et problem å få plass på Storesand. Dessuten er det slik at friluftsloven gir oss rett til å sett opp telt i utmark for en kortere periode. Så hva er egentlig problemet?

Det omtalte regelverket som er under utarbeidelse er, så langt jeg vet, ikke vært til politisk behandling, men det tar jeg for gitt at det blir. Høyre ønsker en debatt om regler og drift på et litt annet nivå. Vi liker dårlig at regler skal utformes på grunnlag av hva enkelte liker eller misliker.

Høyre er prinsipielt imot «kommunalisering» av tjenester som kan utføres av det private. Etter mitt skjønn har driftsstyret gjort jobben på en glimrende måte. I Hvaler har vi store utfordringer innenfor flere sektorer. La oss heller konsentrere oss om kommunens kjernevirksomhet, fremfor å konstruere problemer.

Kommentarer til denne saken