– Vi skal ikke bli en Porschebutikk, for vi har nok av andre sportslige merker, men vi tror at Daniel Jakobsens erfaring kan bidra positivt i segmentet, og vi har registrert Autopartner Sport i Brønnøysund, sier innehaver Kenneth Haraldsen.

Han passer på å minne om at de fortsatt har den dyreste sportsbilen til salgs i Fredrikstad: En rød Porsche GT2RS til 4,3 millioner kroner.

Vil vokse

– Hva endte omsetningen på siste år?

– 111 millioner kroner, sier Haraldsen.

– Hvor mye regner dere med å øke i omsetning?

– Til mer enn 111 millioner, sier Haraldsen og ler.

Firmaet, som i starten importerte bruktbiler fra Tyskland med et par leveranser i uka, har nå flest norske biler i stallen. Importbilene er nær sagt unntaket.


Bruktbil stabilt

– Det spørs om ikke nybilsalget flater ut etter pandemien og leveringsproblemer. Bruktbilsalget har vært ganske stabilt de siste årene, så vi tror at vi kan friste folk med et noe mer sportslig preg. Men vi skal selge alt. Elbiler er kommet for å bli, og Porsche har meldt seg på der med Taycan. Det selger vi, sier Haraldsen.

Jakobsen har vært med på den siste biten av Porsches reise, og kommer inn med ti års erfaring fra Porsche i Son. Før det traff du ham i ni år på Bertel O. Steen i Dikeveien. Så han kjenner også Mercedes' bilpark godt.

– Vi vet at noen bilmodeller fort gir deg pengene tilbake, sier Jakobsen.

Tiden var inne

– Men Jakobsen, hvorfor ble det en overgang tilbake til Fredrikstad?

– Alt til sin tid heter det jo, og med nye eiere var det tiden for å prøve noe nytt. Det har vært en morsom reise i Son, sier mannen som er bosatt i perlen ved fjorden.

– Men Porsche er ikke et volummerke?

– Nei, men de øker, og det er blitt mange flere modeller som treffer bredere. Jeg tror kundene vil ha en relasjon med selger, så jeg håper mine gamle kunder dukker opp på Ørebekk når de skal bytte bil. I dag er for eksempel en Porsche 911 en investering. Vi har byens dyreste bil til salgs. Du kan få en 911 GT2RS for 4,3 millioner kroner, sier Jakobsen.

Sist gang vi omtalte byens dyreste bil, så sto også den hos Autopartner. En Mercedes-Benz AMG GT-C Edition 50 kabriolet med 558 hester var priset til 1,9 millioner kroner.

En sportslig Mercedes eller to finner du fortsatt i lokalene, likeså en BMW M6, BMW i4 M50 og en Bentley Continental GTC.

– Vi har rundt 30 biler i butikken nå, sier Einar Hellstrøm.

Han skal selge biler i spann med Jakobsen. Prislappene ligger noe over det du vanligvis finner i bilbutikkenes bruktavdeling.