Låten er på svensk og skrevet av bandets vokalist og frontfigur, Alexander Hermansen, som nesten er svensk.

– Det er en skikkelig dansbandlåt som hyller kjærligheten og Bohuslänsommeren. Vi håper den vil slå an like mye i Sverige som her hjemme, sier han.

– Men svenskene vil jo ikke ha norsk musikk?

– De vil ikke ha musikk sunget på norsk. Vi synger på svensk, og det vil de ha. Særlig når musikken er god!

Se og hør nettpromoen til «Äntligen» her!

Ingen parodi

Hermansen bedyrer dyrt og hellig at Hermanz ikke er satire eller et parodiband, men et seriøst satsende danseband med ambisjoner – og glimt i øyet.

– Vi elsker svensk dansbandmusikk, spesielt den som rådet grunnen på 1980-tallet med fete saksofoner langt fremme i lydbildet.

Erfarne musikere

Foruten Hermansen består bandet av Svein Dag Hauge (gitarer), Ole Petter Hansen Chylie (trommer), Rino Johannessen (bass) og Tom Rønningsveen (tangenter).

Koringen på «Äntligen» tar Stian Joneid seg av.

– I begynnelsen snakket vi om å fremføre coverlåter av Sven Ingvars og Vikingarna. Nå har vi kommet til sans og samling og bestemt oss for å skrive det meste selv. I skrivende stund har vi spilt inn fire låter og en musikkvideo, forteller Hermansen.

Album neste år

– Du har med deg rutinerte musikere?

–Gjett om! Svein Dag Hauge, som jo er en av landets beste gitarister, rekrutterte vi på Fredrikpris-gallaen på City Scene i vinter.

– Når kommer det første albumet?

– I løpet av vinteren 2016, håper vi. Men før det slipper vi ytterligere to singler, en i løpet av høsten, og en oppunder jul.

Planlegger dansegalla

Hele bandet samarbeider om å skrive melodier og tekster, og når det gjelder det svenske språket tas ingenting for gitt.

– Jeg er jo rimelig godt bevandret i broderfolkets språk, men har likevel alliert meg med to svenske språkkonsulenter som går gjennom tekstene.

– Og den første dansegallaen i regi av Hermanz?

– Den kommer, men vi har ikke tidfestet den ennå, men trolig blir det sent i høst eller tidlig på vinteren 2016.