Mandag den 12.11.2021 ble en historisk dag for mamma, som bor i omsorgsbolig i Fredrikstad.

Om morgenen, mens hun ligger og hviler/sover, kommer to helsepersonell uten forvarsel inn døra hennes, med fullt smittevernsutstyr fra topp til tå — til og med hjelm.

Fra og med nå skulle hun testes for covid hver tredje dag. Mamma ble skremt og hun nektet. Hun spurte om hun bodde i fengsel, og sa at dette er maktovergrep. De ansatte skulle melde henne til overlegen.

Mamma har vært alvorlig syk tre ganger i løpet av ett og et halvt år. Delirium to ganger, med påfølgende alvorlig blodforgiftning, samt at hun kom hjem fra sykehuset sist torsdag på grunn av CRP over 300. Hun sliter også med panikkangst, sosial angst, og en del fysiske smerter.

Det er ikke uten grunn at mamma bor i omsorgsbolig med tilsyn: hun er en redd person som har konstante smerter i kroppen. Hun følte at det var døden som kom inn døra.

Kanskje vi bør stille oss spørsmål om hva denne covid-håndteringen gjør med oss mennesker; er det verdt det? Hvor mange er det som bekymrer seg for fremtiden, nå som myndighetene skal innføre koronapass — når vi ser hva som skjer i Australia, Canada, Frankrike, Italia og flere andre land?

I Australia må alle vaksinerte og bedrifter registrere seg med en QR-kode, slik at staten kan overvåke all aktivitet — og kunder må registrere alt de handler via en app. Alle varekjøp overvåkes via et digitalt system. Dette systemet gir hver enkelt person en digital ID. Ønsker vi et slikt totalitært samfunn i Norge?

La meg være helt klar på at Demokratene er sterkt imot denne utviklingen vi nå ser i samfunnet. Menneskers livskvalitet er snudd helt på hodet.

■ Demokratene har programfestet at vi er imot tvungen vaksinering, som også gjelder «mykere» former for tvang, slik som reiseforbud for ikke-vaksinerte.

■ Demokratene vil kritisk gjennomgå alle lovforslag og innførte lover som følge av pandemien. Dette for å sikre at grunnloven og grunnleggende menneskerettigheter ikke er brutt eller satt til side.

■ Videre mener vi at mediene har drevet en ensidig nyhetsformidling der motstridende meninger, ytringer og spørsmål ikke har blitt belyst i forbindelse med pandemien. Vi mener at alle syn i en så alvorlig sak som denne må bli belyst.

■ Vi vil kreve offentliggjøring av Koronarapporten, og vil i tillegg kreve at det blir satt opp en uavhengig kommisjon for å se på gyldigheten av å bruke PCR-test for å erklære og opprettholde en pandemi. Dette fordi tiltakene har fått så store ringvirkninger for vår økonomi, sosiale omgang og psykiske helse.