Kampklar FBK-trener: – Nå bobler jeg over av energi!

GRATULASJONER: Christer Karlsson har nettopp mottatt en hyggelig melding fra legen om at etterkontrollen er positiv. Da vanket det lykkeønskninger fra hjelpetrener Anders Lund. Foto: Vidar Henriksen

GRATULASJONER: Christer Karlsson har nettopp mottatt en hyggelig melding fra legen om at etterkontrollen er positiv. Da vanket det lykkeønskninger fra hjelpetrener Anders Lund. Foto: Vidar Henriksen

Artikkelen er over 1 år gammel

En friskmeldt Christer Karlsson (55) sprudler over av energi. Etter 77 dagers fravær fra trenerbenken er svensken søndag klar for å lede FBK igjen.

DEL

Trenerbamsen innrømmer at han er en utålmodig sjel, men at han denne gang måtte ta tiden til hjelp for å hente seg inn etter operasjonen han gjennomgikk på sykehuset i Moss den 10. januar.

Den viktige telefonen

Mens Fredriksstad Blad møter ham i Kongstenhallen, velger 55-åringen å tre til side da det ringer. En telefon fra legen som hadde tatt bort polypper i urinblæren vil gi ham svar om hvordan etterkontrollen har gått. Ti minutter senere dukker Karlsson opp i kafeteriaen igjen. Det brede smilet bekrefter at han har fått gode nyheter.

– Ja, det visste seg å være bra. Blæren er frisk, men jeg skal være ærlig nok til å innrømme at jeg har tenkt over tilstanden den siste tiden. Ingen ønsker å høre om sykdommer som kan være knyttet opp mot kreft. Ingen, sier Karlsson og får et hjertelig håndtrykk av hjelpetrener Anders Lund som har ledet laget mens han har vært borte.

– Hvordan føles formen?

– Hodet mitt er på 150 prosent «høytrykk», så det er ikke noe feil med det. Nå gjelder det å få i gang kroppen, men det er tross alt ikke lenger enn tre uker siden jeg ble operert. Det tar tid før jeg kan løfte tunge vekter, ler han.

Tilbake i manesjen

Nå er Karlsson tilbake i manesjen for alvor. Søndag venter Glassverket hjemme i Kongstenhallen. Motstanderen fra Drammen har tapt alle sine 13 matcher til nå, men noen undervurdering er det ikke snakk om.

– Det nytter ikke å si noe annet enn at vi skal vinne den kampen, men vi må være godt forberedt. Verken vi lederne eller spillerne tar for lett på noe. Det har skjedd tidligere at langt svakere lag har vunnet, men det skal ikke skje nå.

– Så nå er det en sluttspillplass som er målsettingen?

– Får vi to poeng til, så bør plassen være sikret. Fire poeng til på de resterende kampene kan gi sluttspill. Men det har som sagt ikke vært en målsetting. Samtidig er det en fantastisk bonus om vi skulle komme oss dit.

De åtte beste lagene etter 22 spilte serierunder går til sluttspill. Lag ti må spille kvalifisering, mens de to dårligste lagene rykker ned i 1. divisjon.

Christer Karlsson

Christer Karlsson

Kritisk til oppsettet

Christer Karlsson er som i fjor kritisk til serieoppsettet, hvor han mener spredningen på kampene er altfor stor.

– Det kan fort bli at mange glemmer at byen faktisk har et eliteserielag på kvinnesiden i håndball. Under lengre opphold er det ikke lett å holde formen ved like, og ikke minst motivasjonen oppe, påstår FBK-treneren.

Han mener en løsning kan være at lagene møter hverandre tre ganger i serien og da spiller 33 istedenfor 22 matcher.

Vil beholde stammen

Nå var det ingen fare for at FBK skulle bli glemt under det forrige spilleroppholdet på sju uker, da den lille klubben stjal overskriftene for alt annet enn det sportslige.

– Du har nå fått ting litt på avstand. Hvordan beskriver du situasjonen rundt FBK i dag?

– Det har blitt til det bedre, er min følelse. Jeg har fått et sportsutvalg rundt meg som jobber for at vi skal ha en bra plattform å bygge videre på. Det er fortsatt noen løse brikker, men min visjon er at vi skal beholde stammen i dette laget. De har det bra her, og forhåpentligvis blir spillerne hos oss, sier Christer Karlsson.

Ifølge treneren har Louise Karlsson gikk muntlig beskjed om at hun ønsker å forlenge kontrakten med FBK. «Maloue» – som hun populært kalles – skal nært forestående gjennom en operasjon, hvor hun skal få på plass muskelfestene på baksiden av låret.

– Det gjennomføres spillersamtaler i disse dager, så det hadde vært ønskelig å få spikret store deler av neste års tropp snart. Sammenlignet med klubber vi konkurrerer med er vi ikke tidlig ut, mener han.

PS: I vinterferien avholder Christer Karlsson sammen med senior- og juniorlaget håndballskole i Kongstenhallen.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags