FBK-Karlsson overrasker: – Jeg ønsker å bli flere år i Fredrikstad

MER FBK-JUBEL? Christer Karlsson sier han ønsker å bli i FBK i flere år til. Nå forhandler han med klubben.

MER FBK-JUBEL? Christer Karlsson sier han ønsker å bli i FBK i flere år til. Nå forhandler han med klubben. Foto:

FBKs markante trenerprofil Christer «CK» Karlsson (58) har startet nye forhandlinger med klubben. Han ønsker å bli i Fredrikstad!

DEL

Nyheten er oppsiktsvekkende: Karlsson har nemlig gitt hint om at årets sesong etter alle solemerker ville bli hans siste i FBK. Det har også vært et tema i håndballmiljøet.

Nå har vinden snudd.

Til Fredriksstad Blad er Karlsson ytterst tydelig i sin tale:

– Jeg ønsker å bli i Fredrikstad. FBK er mitt førstevalg. Og det har jeg gikk klubben beskjed om, sier «CK».

Vil ha lang avtale

Karlsson ønsker seg en ny avtale over flere år. 58-åringen sier dette blir hans siste kontrakt.

– Jeg er snart 60 år, så kontrakten jeg skriver under på nå blir nok min siste som håndballtrener. Jeg skriver ikke på en ny ettårsavtale, for jeg vil være trener noen år til. Jeg føler meg ung til sinns og er ekstremt motivert. Jeg kjenner jeg utvikler meg som trener her i byen og det er veldig motiverende, sier Karlsson.

– Hvorfor ønsker du nå å fortsette i FBK?

– Jeg trives utrolig bra i byen, og føler jeg ikke er ferdig med prosjektet jeg holder på med. Laget kan bli enda bedre og klubben kan bli enda bedre. Det går an å gjøre mer her, sier Karlsson.

Har muligheter

Han sier selv han har muligheter til å bytte klubb.

– Det finnes tilbud, ja. Men hvorfor bytte når man har det bra? Det kan skje ting, men som sagt er mitt hovedmål å bli i FBK nå, sier han.

Karlsson har lagt frem flere krav, der et av poengene er kontraktens lengde.

– Vi får se om vi blir enige, sier Karlsson.

PODKAST-GJEST: Denne uken hadde "CK" besøk av den svenske fotballprofilen Glenn Hysen, som lager podkasten "Göttänna" med Micke Målarn, eller Mikael Eriksson som han egentlig heter. Det er populær podkast med titusenvis av lyttere i Sverige, og episoden med "CK" kommer fredag.

PODKAST-GJEST: Denne uken hadde "CK" besøk av den svenske fotballprofilen Glenn Hysen, som lager podkasten "Göttänna" med Micke Målarn, eller Mikael Eriksson som han egentlig heter. Det er populær podkast med titusenvis av lyttere i Sverige, og episoden med "CK" kommer fredag. Foto:

Mandag var «CK» gjest i den svenske podkasten «Göttänna» som intervjuer profiler fra Göteborg. Programleder er velkjente Glenn Hysen og Micke Målarn. Episoden med FBK-treneren kommer fredag og podkasten finnes flere steder på nett.

– Det var mye jug i tre timer, ler «CK» om innspillingen.

FBK: – Vil ha «CK»

Karlsson har blitt en markant profil i Fredrikstad i løpet av sine år i byen. Han er nå inne i sin fjerde sesong i FBK. FBKs sportsutvalgsleder Øistein Pettersen sier det er full enighet om hva klubben ønsker.

– Styret og sportsutvalget er samstemte; vi ønsker å ha med oss «CK» videre. Det er ingen andre kandidater på bordet per i dag, sier Pettersen til FB.

Det er Pettersen som gjør forhandlingene med Karlsson, sammen med Bjørn Hansen i FBKs styre.

– Vi ønsker kontinuitet og langsiktig. Vi tror også det er større muligheter for å beholde spillerne våre hvis «CK» fortsetter. Han har bygd sterke relasjoner til troppen

Ny avtale før jul?

– Karlsson sier det ikke er aktuelt å skrive kontrakt for bare ett år, hva tenker dere om det?

– Det er positivt, for vi ønsker heller ikke en kortsiktig avtale, selv om han har vært her noen år nå.

Treneren vil bli, klubben vil han skal bli – men ny avtale er foreligger altså ikke. For det skal tross alt forhandles først.

– Vi håper å lande en ny avtale før jul, det er målet. Så får vi se hva forhandlingene bringer, sier Pettersen.

PS: FBKs neste seriekamp spilles ikke før 9. januar. Da møter de Byåsen i Trondheim.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags