– CC Cowboys, Aunt Mary og Tommy Tokyo & De Bipolare skal fylle Tollboden med liv under byjubileets offisielle hovedmarkering.Dette blir så bra, det er også flott at vi kan bruke byjubileet til å sette pris på de flotte artistene vi har, sier Irene Østbø, som er prosjektleder for byjubileet 450 år, til FB.

Les også: Sarpsborg brukte dobbelt så mye på jubileet som Fredrikstad har tenkt

Stor scene

Torsdag kom meldingen om at Gamlebyen festivaldrift og Fredrikstad Live ønsker, i samarbeid med Fredrikstad 450 år, skal arrangere jubileumskonsert på stor scene på Tollbodplassen 9. september 2017.

Les også: Anmeldelse av Tommy Tokyos nye album: – Tyngre og tryggere

– Konserten blir en del av Fredrikstad 450 års hovedmarkering. En markering som varer fra 7.–17. september 2017. Konserten blir en av flere arrangementer. Rammene for resterende program slippes i løpet av kort tid, sier Østbø.

Vi vil glede våre venner i Fredrikstad. Ingen skal gå hjem og savne noen ting.

Magnus Grønneberg

Hun forteller at endelig program for hovedmarkeringen først er klar til våren.

Les også: Ekstrakonsert med Magnus

Jobber med et fjerde band

– Når vi skal gi en hyllest til Fredrikstads musikere i jubileumsåret, er det tre band som fortsatt er aktive, som vi ikke kan komme utenom. CC Cowboys, Aunt Mary og Tommy Tokyo & De Bipolare, sier Jimmy Olsen i Gamlebyen Festivaldrift i en pressemelding.

Les også: Høy temperatur med CC Cowboys

Og legger til:

– Alle har satt sitt musikalske preg på flere generasjoner og markert Fredrikstad nasjonalt som en musikkby. Alle tre kommer til byens store jubileumskonsert på Tollbodplassen. Det vil på mange måter bli en musikalsk gjennomgang av lydsporet til oppveksten.

Les også: Aunt Mary tilbake i rampelyset

 Olsen forteller også at det jobbes med å få på plass ett fjerde band til konserten. 

Les også: Vil oppkalle gate etter sin avdøde musikervenn

Billetter legges ut for salg

Samtidig som arrangørene bak jubileumskonserten hadde pressekonferanse, ble billetter lagt ut for salg.

CC Cowboys gleder seg til å være en del av byens offisielle feiring.

Les også: Dårlig billettsalg til åpningsseremonien før Winter Classic

– Akkurat hvilke låter vi skal spille, vet vi ikke ennå. Men live leverer vi alltid et godt knippe med historiske låter. Folk vil høre gamle hits, og det gir vi dem. Vi vil glede våre venner i Fredrikstad. Ingen skal gå hjem og savne noen ting. Når vi drar på turné skal vi underholde publikum og oppfylle ønskene deres, ikke være sære på hva vi spiller. Det kan vi være i studio, sier frontfigur i CC Cowboys, Magnus Grønneberg, i en pressemelding.

Og legger til: 

– Det er alltid stor stas å spille i Fredrikstad. Det er jo som å komme hjem, og jeg er alltid glad og forventningsfull foran en konsert i hjembyen min. Vi kommer jo hjem til våre egne, og det gjelder å stryke skjortene og smile pent, fortsetter han.

PS! Fredag 20. januar markeres byjubileet med et åpningshow – «Fredrikstad på isen» – der Secret Garden er headliner- I tillegg får man se lokale artister som Morten Gjerløw Larsen, Maria Mohn, Åge Sten Nilsen, Trond Gudevold, JokR og Anette Augdahl (tidligere Fossum). Alexander Hermansen er konferansier.