Nå har bystyret sagt endelig nei til curlinghall ved Arena Fredrikstad

Sa nei: Flertallet i bystyret mente det ble for dyrt å bygge curlinghall. På bildet ordfører  Jon-Ivar Nygård, som prøvde curling under Winter Classic på Stadion i fjor. (Arkivfoto: Harry Johansson)

Sa nei: Flertallet i bystyret mente det ble for dyrt å bygge curlinghall. På bildet ordfører Jon-Ivar Nygård, som prøvde curling under Winter Classic på Stadion i fjor. (Arkivfoto: Harry Johansson)

Artikkelen er over 1 år gammel

Arena Fredrikstad får ikke curlinghall. Bystyreflertallet mener det blir for dyrt.

DEL

Hallen ville kostet 47 millioner, inkludert moms. I tillegg kunne det blitt snakk om et tomtekjøp til seks millioner. Høyre, Frp, SV og Bymiljølista ville ha curling, men fikk ikke flertallet med seg da saken var oppe til behandling u bystyret torsdag kveld. Rådmann Ole Petter Finess opplyste at det etter alt å dømme vil koste 6,1 millioner ekstra å kjøpe tomt til curlinghallen ved Arena Fredrikstad.

Tidligere er prisen for curlinghallen oppgitt til 47 millioner kroner, inkludert moms. Atle Ottesen (Ap), Hans Ek (Sp) og Erik Simens Larsen (Pp) mente alle at dette blir for dyrt.

Ap og SV uenige

 – Ett sted går grensen, sa Aps gruppeleder Ottesen under debatten, og minnet om totalutgiften for Arena Fredrikstad på rundt 600 millioner kroner.

Miljøpartiet De Grønne, KrF og Venstre sa også nei til å bygge curlinghall, disse partiene har også stemt imot å bygge Arena Fredrikstad.

Henning Aall (MDG) mente det var på tide å se på fordelingen av penger til ulike idretter i Fredrikstad, og pekte spesielt på turnutøvernes behov for lokaler.

– Vi må følge et rettferdighetsprinsipp, sa Aall.

Eidsvold: – Korttenkt å si nei

Camilla Sørensen Eidsvold (SV) gikk imidlertid fullt inn for å bygge curlinghall og pekte på gevinsten for folkehelsen.

– Å si nei til curling er korttenkt, sa hun.

Lino Lubiana (KrF) trakk frem boccia og petanque som ypperlige aktiviteter, med et stort folkehelseaspekt.

– Og disse sportene er også mye rimeligere å drive, sa Lubiana.   

Laabak stusset over prioriteringene

Frps Anita Vik er en sterk tilhenger av curling.

– Dette er en sport som alle kan drive med, gamle som unge, funksjonsfriske og funksjonshemmede. Dette må vi gå for, sa Vik.

Partikollega Bjørnar Laabak stusset over at flertallet ville bruke over 35 millioner på Dampskipsbrygga, og si nei til curling.

– Bruk heller pengene på curling, som hele byen vil nyte godt av, sa Laabak.

Høyre ville få prisen ned

Høyres Truls Velgaard understreket at partiet ikke ville si ja til en hall til 47 millioner. Prisen må ned, mente han. Med tippemidler og momsfradrag kan kommunens utgift bli vesentlig lavere. 

Han ville også ha et bedre beslutningsgrunnlag.    

Til slutt stemte Høyre, Frp, Bymiljølista og SV for å gå videre med planene om curlinghall ved Arena Fredrikstad. De øvrige partiene sa nei, og dermed blir curlingprosjektet lagt bort i denne omgang.

Artikkeltags