– Vi synes det var litt hyggelig å tilby noe mer enn bare biler. Derfor legges det opp til at folk kan se på biler og bilnyheter, også blir det underholdning fra scenen gjennom hele dagen fra klokken 10 til 15.30, sier sekretær Ivar Knudsen i bilbransjeforeningen.

Han synes det er hyggelig å være tilbake med en bilmarkering etter to års koronafravær.

– Vi har vel holdt på i nærmere 30 år, og de ti siste årene har vi vært på Stortorvet og promotert bil. Men nå skal vi samarbeide med byens kulturartister. Det blir spennende, mener Knudsen.

  • LES OGSÅ: Politiet advarer mot ny svindelmetode

Nytt fra Asia

Det blir rundt 50 biler som stilles ut, og det meste er elektrisk eller hybrid. Knudsen kan friste med to nye modeller fra Asia. Kinesiske Maxus kommer med en T90, den første elektriske pickupen for det europeiske markedet. Bilen vil ha en rekkevidde på 400–450 kilometer og får nyttelast på 750 kilo og trekkraft til 1.000 kilo.

Mazda CX 60 er en plugin hybrid med 191 hestekrefter under panseret og en elektromotor på 136 hester. Den elektriske rekkevidden passerer 60 kilometer med en liten margin.

– Men vi har også en ny utgave av Kia Niro og Mercedes-Benz kommer med en spennende EQE-modell, sier Knudsen om Bertel O. Steens innslag.

De nye elektriske søstermodellene fra Japen kan du også se; Toyota bz4x og Subaru Solterra. Et samarbeid med klare linjer tilbake til modellene GT86 og BRZ.

Totalt er det 11 forhandlere som skal stille ut.

Underholdning

Du får neppe se en bil forsvinne i løse luften i beste David Copperfield-stil, men Johannes Lindrupsen skal ha trylleshow, og den fingernemme karen vet å lure deg og imponere deg.

Kompisene Sander Thoresen og Morgan Lillehjem skal ha popup-konserter rundt i byen, og du vil få se duoen Hjertevann med Martine Tufvesson Lundberg og Anniken Bakken Lundberg underholde. Søstrene har hatt et langt liv på og bak scenen.

Oda Gondrosen, mest kjent fra siste MGP, tar med seg kjæresten Martin Skåksrud på scenen og Dansefabrikken skal vise hva de kan. Fredrikstad Barne- og Ungdomsteater skal bekrefte at deltagelsen i Norske Talenter ikke var tilfeldig.

Du skal ikke se bort fra at det kan dukke opp en konkurranse der du kan vinne premie.