Gå til sidens hovedinnhold

Butikkdød i Norge – samtidig fosser motegigant fremover

Artikkelen er over 2 år gammel

Mens en rekke norske fysiske moteforretninger går på milliontap, går konkurs, nedbemanner eller legger ned, fosser den tyske nettbutikken Zalando fremover.

[Nettavisen] Zalando er den største motebutikken for norske kunder og Norge er også et av kjedens viktigste markeder.

Selskaper viser uansett ingen tegn til å slippe foten av gasspedalen, med en vekst på elleville 24,6 prosent i fjerde kvartal 2018. Veksten var 23,4 prosent for helåret 2018 for nettgiganten, som de siste årene har tatt store jafs av omsetningen til norske motebutikker.

Les også

Forslag til nye boligregler skaper furore

 

Bra kvartal

I fjerde kvartal solgte Zalando for 1,7 milliarder euro, rundt 15 milliarder norske kroner.

Både antall kunder, antall ordre og antall sidebesøk økte kraftig.

- 2018 hadde sin utfordringer, men vi gjorde en god innsats i fjerde kvartal for å avslutte året bra. Det vi leverte i det kvartal gir oss troen på langtidsplanene våre, sier med-konsernsjef Rubin Ritter i Zalando i en melding.

Zalando har nemlig ingen planer om å ta foten fra gasspedalen med det første og venter en vekst på mellom 20 og 25 prosent i 2019.

Les også

Ulovlig øvelseskjøring kan koste dyrt

 

Kontrast

Kontrasten er gigantisk til norske tradisjonelle motekjeder, som også har lagt frem tall i det siste som viser en helt annen verden, til tross for at de selger akkurat de samme produktene.

En fersk rapport fra bransjeorganisasjonen Virke viser at omsetningen i landets klesbutikker har falt med over 900 millioner kroner.

Av de 25 kjedene som er tatt med i rapporten, faller salget hos 15 av de. Dårligst er det for Cubus, med en salgssvikt på 200 millioner kroner.

Varner-gruppen, som eier blant annet Cubus og Dressmann, la nylig ned en av kjedene sine, Days like this, mens kjeden PM gikk konkurs i fjor. Både Days Like This og PM hadde rundt 300 ansatte som dermed mistet jobben.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.