Hva skal til for at du tar bussen?

GRATIS BUSS? Billigere busser, flere og tidligere avganger og nærmere bussholdeplasser står høyt på ønskelista hos FBs lesere.

GRATIS BUSS? Billigere busser, flere og tidligere avganger og nærmere bussholdeplasser står høyt på ønskelista hos FBs lesere. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

BIlligere bussreiser, flere avganger og nærmere bussholdeplasser, svarer Fredriksstad Blads lesere.

DEL

På nyåret skal fylkespolitikerne bestemme seg for hvilke tiltak som skal settes i verk for å øke bussbruken i Østfold. Ett av tiltakene kan være et prøveprosjekt med gratis buss.

Vi har spurt våre lesere på Fredriksstad Blads facebook-side om hva som skal til for at de skal ta bussen. Her er noen av svarene:

Victoria Klannerud: Jeg syntes det er knall at du får en bussbillett for 30 kroner (med appen) og kan bruke den i hele Østfold. I tillegg varer den jo i nesten 2 timer. Men jeg syntes det er synd at det ikke er mulig å kjøpe billetter på Narvesen å sånn slik som i Oslo. Da kunne jo også de som ikke har smart telefoner (ja for alle har ikke det!) også fått billigere bussbillett.

Line Isaksen: Hvis dere vil ha folk til å kjøre buss må jo rutene styrkes også. Når det ikke går busser før ca. kl.17.00 på søn/helligdager må jo folk kjøre bil. Enkelte steder er man helt isolert.

Trine Lund: Jeg pendler og betaler kr 50 pr mnd for å stå parkert med bilen. 40 kr med buss fra jernbanestasjon til Stabburet blir for drøyt...

Sofie Magdalena: At rutetidene oppdateres så bussen kommer nogenlunde når du tror, og ikke 10 min før eller etter. I tillegg må den gå oftere og ha fler avganger på søndager og helligdager

Wenche Skullestad: At det er bussruter som passer med min og de flestes start på arbeidsdagen  Tar gjerne bussen men kan ikke komme 1 time før eller 2 timer for sent

Christine Marie Rossing: 10kr. Se bruken av ferga her på Gressvik etter den ble gratis. Bedre at 10 stk betaler 10kr enn at èn betaler 30kr. Går 70 kr + med en gang

Kristin Gundersen: Fantastisk tiltak. Jeg skal i alle fall ta mer buss. Jeg bor nær 111-veien, så lettere blir det ikke. Åh så godt å slippe og lete etter parkering i byen lørdagsformiddag.

Trond Ludvigsen: For at jeg skal ta buss må det settes inn busser på Solliveien.

Elisabeth Pettersen: Tar gjerne bussen, men da må den starte tidligere på morgenen. Begynner på jobb 0600, og første buss her fra Veum går kl 0630.

Guro Holt Abrahamsen: At det faktisk går buss litt oftere enn et par ganger om dagen her jeg bor. En minibuss, f.eks.

Lene Marie Antonsen: Jeg må gå 30 min. for å komme til riktig busstopp. Så nei... Tar nok bilen, gett.

Sabine Reini: Viktigere at bussen går når du trenger det. Også i helger og sommerferier.

Malin Svendsen: At Øyenkilen/Vikane får oftere busstider også i helgene. Vi som jobber helger kunne trengt et bedre tilbud. Torsnes trenger også et bedre tilbud.

Magnus Aleksander Carlsen: At jeg slipper å gå lenger enn 50m til nærmeste busstopp, og at bussen tilpasser seg meg og etter mine tider og behov.

Susanne Nordkild: Hvis bussen var billigere og kjørte kveldsruter (Kongsten).

Jeanette L.: Prisen har stor betydning for meg. Da jeg ikke har bil blir buss mitt valg.

Astrid Wilhelmsen: At det går buss der jeg bor, hele året og helger.

Belinda Loftus: Billigere billetter og at det går buss på søndager her jeg bor.

Christian Tgod: Flere ruter som går inn i gater.

Sandra Sylvisdatter Kjellmann: Hadde det vært billigere med enkelreiser så hadde jeg nok tatt bussen oftere.

Inger Werner: At den går ofte og er billig

Jorunn Olsen: At det går buss.

Laila Karina Kraft: Billigare biljetter....betalar 40...kr for å ta bussen 5 minuter ned til byen....det gjör jeg IKKE!!!

Aleksander Andersen: Last med appen så blir det 30 kroner i stedet.

Artikkeltags