Gulljenter skal prikke formen i USA

TOK GULL: Cesilie Høivik Magnussen sikret seg i helgen gull i junior-NM på Lambertseter.

TOK GULL: Cesilie Høivik Magnussen sikret seg i helgen gull i junior-NM på Lambertseter.

Artikkelen er over 1 år gammel

Torpebryteren Cecilie Høivik Magnussen (18) tok i helgen NM-gull. Neste uke reiser hun til USA på treningsleir sammen med en annen gullvinnere, Atlas-bryteren Othelie Høie (15).

DEL

De to lokale mesterne skal på ingen måte nyte late påskedager «over there». Det er lagt opp til en to ukers lang treningsleir i Kingston – 15 mil nord for New York med cadettlandslaget. Her skal jentene få tøff sparring inn mot Nordisk mesterskap, hvor de skal representere Norge i en lagkamp mot blant annet amerikanske og canadiske brytelag.

– Det blir fint å komme seg til USA, men mye ferie blir det nok ikke. Isteden vil vi få mye nyttig matching, tror Cecilie Høivik Magnussen.

Tok gull først

Under helgens NM for ungdom- og juniorer var det Othelie som var først i aksjon på matta i minus 56 kilosklassen. Selv om hun sliter med et leddbånd i kneet, så hadde 15-åringen ingen problemer med å sikre seg sitt andre ungdoms-NM. Belønningen ble en tur til noprdisk mesterskap i Finland for ungdom

For fire år eldre Cecilie Høivik Magnussen var det junior-NM som sto på agendaen. Her gjorde hun kort prosess i finalen med fallseier.

– Jeg er godt fornøyd meg egen innsats. Nå er jeg tatt ut til Nordisk mesterskap for seniorer i Västerås. Ettersom jeg er russ, så hadde jeg gjerne sette at det begynte en annen dag enn 18. mai. Men sånn er det. Brytingen vil uansett gå først, sier Cecilie som regner med at hun på dempe russefeiringen noe.

Galt for Robin

Det var også ventet at Torps Robin Martinsen (16) Torp skulle sikre seg gull i ungdomsklassen i minus 71 kilo, men her gikk det galt. Han var skuffet etter tap i finalen, mens han ble henvist til en sjuendeplass i juniorklassen. Det ble ytterligere en fjerde medalje sist helg. Den gikk til Atlas-bryteren, Mansor Tasuev. Han lekte seg gjennom sine tre første kamper, før det ble bråstopp i finalen. Sølv var likevel ikke et nederlag for friskusen. Øvrige lokale deltagere var Njål Høie med en 5. plass og Sandor Olsen med en 7. plass i ungdomsklassen, mens det i juniorklassen ble 4. plass til Boris Pogosov, samt 5.-plasser til Ibragim Moguskov og Islam Evloev.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags