Gå til sidens hovedinnhold

Bryggesaken på Saltnes: For meg som innbygger er saken helt ulik FBs fremstilling

Artikkelen er over 1 år gammel

Saltnes-beboer Knut Michelsen har et helt annet syn på bryggesaken i Saltnes enn det inntrykket har får av Fredriksstad Blads omfattende sak.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Fredriksstad Blad bruker hele ni sider på en ulovlig bryggesak på Saltnes i avisen 4. mai. Dette er i seg selv oppsiktsvekkende. Og i tittelen gjøres Råde kommune til syndebukk.

Som innbygger på Saltnes ser saken helt annerledes ut. Finn Krohn har tapt saken juridisk helt opp til Høyesterett. Alle politiske vedtak i Råde kommune har i denne saken vært enstemmige. Kommunens vedtak blir til og med vurdert av, og godkjent av, både departement og sivilombudsmann.

De fleste av oss ville vel akseptert slike avgjørelser, men ikke Krohn. Og hva har alt dette kostet skattebetalerne?

Råde kommune har arbeidet lenge og godt med å få til fri ferdsel langs Krogstadfjorden. Etter samtaler med alle hytte-/boligeierne er det skiltet hele veien at strandsonen er fri for hensynsfull ferdsel. Bare to steder er det ikke mulig å gå langs sjøen, en stor, profesjonell molo bygget for mange år siden i forbindelse med en fiskeforedlingsbedrift lenger nord i fjorden, og Krohns «molo».

Krogstadfjorden er svært utsatt for vær og vind fra sørvest, og mange vintre med mye drivis. Og alle på Saltnes vet at de fleste bryggeanlegg år om annet blir helt ødelagt, også de av betong. Men Krohn kjemper mot naturen ved å legge en svær og stygg betongkloss lang inn på naboens strand. Og her er det ikke snakk om millimeter!

Krohn sier til slutt i artikkelen at han på langt nær er ferdig med saken. Hvor mye av kommunens og fellesskapets ressurser skal en retthaversk person få lov til å bruke?

Kommentarer til denne saken