Gå til sidens hovedinnhold

Bryggesaken i Råde er voldsom ressurssløsing for bryggeeier og skattebetalere

Artikkelen er over 1 år gammel

– Dette må da være en voldsom sløsing med Råde kommunes og en privat persons ressurser, når vi leser at dette i utgangspunktet var et lovlig og godkjent vedlikehold på en stenfylling foran et bryggefeste, skriver Ole Jørgen Thoresen.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


I dag ser vi klart og tydelig hvilke store kostnader og ressurser som har blitt belastet bryggeeier, samfunnet og skattebetalerne i denne saken igjennom 16 år. Bryggeeier som allerede har vært ute med tre millioner kroner i forbindelse med dette vedlikeholdet av sitt bryggefeste, blir nå pålagt å rive dette ned for andre gang, og har dermed etter 16 år ikke kommet ett skritt videre.

Bryggeeier blir også pålagt av Råde kommune å utføre dette vedlikeholdet på nytt til en pris av 1,5 millioner kroner. Han får i tillegg beskjed av kommunen om at han ikke kan motsette seg dette. Og regningen på 1,5 millioner kroner ligger allerede på eierens bord. Dette på bakgrunn av bagatellmessige forhold ved bryggefestet som Råde kommune ikke godkjenner, og at eieren ble noen dager forsinket i forhold til fristen 1. april 2018. Hvem av oss ville ikke protestere kraftig på en slik behandling?

Teknisk sjef i Råde kommune opplyser til en av byens aviser at kommunen har hatt store sakskostnader, og hadde ikke der og da full oversikt over hvor stort beløpet hadde blitt, men innrømmet at dette dreide seg om betydelige kostnader. Bryggeeier vil ende opp med en kostnad på ca 4,5 millioner kroner.

Dette må da være en voldsom sløsing med Råde kommunes og en privat persons ressurser, når vi leser at dette i utgangspunktet var et lovlig og godkjent vedlikehold på en stenfylling foran et bryggefeste. En godkjenning som kommunen etter noen år av ukjente årsaker, ikke lenger ville godkjenne.

Les også

Fastlåst bryggestrid i Saltnes: Politikerne godkjenner ikke reparasjonene

Les også

«En kunne tenke seg en mer myndighetskritisk vinkling fra Fredriksstad Blads side»

Kommentarer til denne saken