Gå til sidens hovedinnhold

Har spart 2,5 mill. på snøfattig vinter i Fredrikstad

Artikkelen er over 5 år gammel

Til tross for snøfallet søndag fortsetter Fredrikstad kommune å spare penger når det gjelder budsjettet for vinterdrift.

Når det gjelder 2015, har kommunen allerede spart rundt 2,5 millioner kroner på grunn av en ny snøfattig og mild vinter.

– Dette er midler som går til vedlikehold av de kommunale veiene, blant annet asfalteringer, opplyser Lasse Henriksen, virksomhetsleder for vei i kommunen.

Søndag var kommunens brøytemannskaper ute for første gang denne vinteren. Utgiftene for en normal brøytedag ligger i en størrelsesorden på rundt 200.000 kroner.

– Vi var klar over snøfallet som kom søndag. Det var ingen dramatikk som lå i dette, fortsetter Henriksen.

Budsjettet for vinterdrift ligger på rundt ti millioner kroner. I dette inngår både brøyting, sanding og salting. Cirka seks millioner er satt av til brøyting.

Blir prioritert

– Utenom brøytingen blir det saltet og sandet når behovet er der, påpeker Lasse Henriksen.

Ifølge virksomhetslederen står også gang- og sykkelstier høyt oppe på listen angående brøyting.

– Det er verdt å merke seg at vi også prioriterer gang- og sykkelveier. Ved tre centimeter nedbør prøver vi å holde disse strekningene rene for snø. Det er den samme grensen vi har når det gjelder brøyting på de mest trafikkerte veiene, legger han til.

60 mil med veier

Det blir operert med en nedfallsmengde på seks centimeter med snø før man brøyter veier i boligstrøk og stikkveier.

Også i 2014 sparte Fredrikstad kommune forholdsvis mye når det gjaldt vinterdrift. Cirka 3,5 millioner lød besparelsene på etter at brøytebilene mer eller mindre hadde stått bom stille.

Alt i alt består for øvrig veinettet i kommunen av rundt 60 mil med kommunale veier og sykkelstier.

Kommentarer til denne saken