Voldsom brann på Hvaler – savnet person funnet og i god behold

Av og
Artikkelen er over 1 år gammel

Deler av en institusjonsbygning i Olasvingen på Asmaløy ble fullstendig utbrent mandag kveld. Én person hadde en stund status som savnet, men er nå bekreftet i live og uten skader.

DEL

Det var ved 18.30-tiden brannvesenet først fikk melding om det som etter hvert skulle vise seg å være en voldsom brann. Da brannvesenet kom frem til stedet sto flammene allerede gjennom taket  på bygget.

Etterslokking mandag kveld

Innsatsleder Jørn Krogfoss kan ved 20.15-tiden fortelle til Fredriksstad Blad at brannen er slukket. Det er spesielt den ene delen av bygget som har fått store skader i brannen.

– Nå driver vi med etterslokning og sikring av verdier på stedet, opplyser Krogfoss.

Den ene delen av bygget som totalt har seks boenheter er totalskadet. – Den andre delen er ikke herjet av brann, men vi får sjekket etterpå om den har fått vannskader i forbindelse med slokkingen, forteller Krogfoss.

Vakthavende ved politiets operasjonssentral, Tom Sandberg kunne under slukningsarbeidet fortelle at det var én person det ikke var gjort rede for. Ved 20.30-tiden kommer det imidlertid beskjed om at vedkommende er funnet. Han er uskadet og i god behold.

Godt samarbeid

Hvaler brannvesen var de som først rykket ut. Og innsatsleder Krogfoss kan ikke få fullrost samarbeidet mellom Hvaler Øst/Vest og Fredrikstad brannvesen.

– Vår mannskaper gjorde en heltemodig innsats – og da det i en periode var fare for spredning til skogen bak institusjonen, ble denne raskt stanset, sier han.

Det er foreløpig ikke gitt opplysninger om hva som kan ha startet brannen.

Artikkeltags