Gå til sidens hovedinnhold

Ikke la deg lure av mandagens nedbør – dette er fortsatt strengt forbud

Artikkelen er over 3 år gammel

Gårsdagens nedbør over Østfold var ikke nok til å dempe skogbrannfaren. Det er fortsatt strengt forbudt med åpen ild i skog, utmark og ved sjøen.

Det opplyser Fredrikstad kommune tirsdag formiddag. Forbudet inkluderer bruk av alle typer grill- eller kokeanretninger og utstyr som kan bidra til at vegetasjon antennes.

Forbudet gjelder også på tilrettelagte grillplasser.

Samtidig advarer kommunen innbyggere og hytteeiere med tomt i nærheten av tørr vegetasjon om å utvise den største forsiktighet.

Totalforbudet ser heller ikke ut til å ta slutt med det første. Langtidsvarselet for de neste ti dagene viser nemlig for det meste lettskyet og pent vær. I tillegg vil temperaturene holde seg godt oppe på 20-tallet.

Skogbrannfaren gjelder for hele Østlandet, og det advares mot at vegetasjon svært lett kan antennes, noe som kan sørge for at store områder blir berørt.

Fredrikstad brannvesen har også vært svært tydelige rundt totalforbudet.

– Du skal bare sørge for ikke tenne på noe. Så enkelt er det. Det er ikke lov til verken å grille eller lage bål eller noe sånt verken i utmark eller innmark, sa Per Svanæs, leder forebyggende avdeling ved Fredrikstad brannvesen til FB i forrige uke.

Les hele meldingen på Fredrikstad kommune sine hjemmesider her!

Kommentarer til denne saken