Gå til sidens hovedinnhold

Kjølbergspeiderne frykter noen tente på speiderhytta

Artikkelen er over 6 år gammel

Kjølberg speidergruppes hytte ved Børtevannet brant onsdag formiddag ned til grunnen.

Ingerhaug, hytta til Kjølberg speidergruppe i Fredrikstad, var ifølge Sarpsborg Arbeiderblads fotograf på stedet overtent allerede ved 08.40-tiden onsdag morgen.

Brannen ble meldt av Alarmsentral Brann Øst klokken 08.10. Flere brannbiler og ambulanser rykket ut sammen med politiet.

Ved ni-tiden er politiet på stedet med hund. De ser ut til å gjøre søk i skogen. Brannvesenet driver med slokningsarbeid og det er mye røyk på stedet.

Litt før klokken 10.00 blusset brannen opp på nytt.

- Det ser ut til at de lar den brenne ned nå. Flammene slår opp fra skogholtet og det er mye svart røyk her, sier SA-journalist Geir Bjørnstad.

– Dette er bare tragisk

Vidar Martinsen sitter i hyttestyret til Kjølberg speidergruppe. Han fikk vite om brannen tidlig onsdag formiddag.

– Det er helt tragisk. Vi feiret 20-årsjubileum for denne hytta for ikke lenge siden, og nå brenner hele bygget ned til grunn. Jeg kan ikke si annet enn at det er forferdelig leit, sier han.

Martinsen frykter at brannen er påsatt.

– Det er ting som tyder på innbrudd og ildspåsettelse, uten at jeg skal konkludere med noe som helst. Det gjør i tilfelle saken enda mer tragisk, sier han.

Han forteller videre at hytta har vært et kjært samlingspunkt for hele speidergruppa.

– Vi hadde en samling der med en barnegruppe for få dager siden, og hytta har vært et samlingspunkt for oss. Det er trist å tenke på at den nå brenner ned til grunn. Nå må vi bruke litt tid på å svelge dette og finne ut av hva som har skjedd. Så får vi forsøke å bygge opp en ny hytte, sier han.

Flere mystiske branner

Speiderhytta Ingerhaug ligger kun et par hundre meter fra Børtevann Café, der det var et branntilløp 2. september.

- Vi har ikke konkludert med noen brannårsak der ennå, annet enn at det er tilført varme på utsiden, sier krimsjef Kai Andersen i Sarpsborg-politiet.

Han opplyser også at det er funnet noen gjenstander utenfor hytta som nå brenner. Det er usikkert om disse tilhører speiderhytta til Kjølberg Speidergruppe.

I august brant en bygning på Navestad ned til grunnen. Her er det slått fast at det hadde vært innbrudd på stedet i forkant av brannen.

- Vi utelukker ikke at brannen der kan sees i sammenheng med innbruddet i samme bygning. Krimteknikere har jobbet på stedet og saken etterforskes, sier Andersen til Sarpsborg Arbeiderblad.

Kommentarer til denne saken